Szépüljünk

Trendi partismink nyárra 10 lépésben

Ezzel a sminkkel egy percig sem maradsz észrevétlen, s a nyár legtutibb bulijaira is simán bevállalhatod. Vigyázat, nem fogsz unatkozni!

Smink: Kiss Anna Zsófia
Fotó: Juhász Orsolya
Modell: Vajda Lídia

Dobd fel a nyáresti bulikat az évszak legextrémebb sminkjeivel. Bemutatunk egyet, amit a nyár egyik nagy slágere, a lila ihletett. Csillogásoddal beragyoghatod a nyári estéket, és ha még az extravagáns műszempillát is bevállalod, tuti sikert aratsz. Vágj bele lépésről lépésre!

Első lépés: arctisztítás
Egy vattakorong és a bőrtípusodnak megfelelő arctej segítségével tisztítsd meg bőrödet az egész napos rohangálás porától, majd arcvízzel töröld át az arcodat.

Trendi parti smink nyárra 10 lépésben

Második lépés: korrektorozás

Ne feledd, a korrektornak általában világosabbnak kell lennie, mint a bőröd, különösen, ha a szem alatti karikákat szeretnéd eltüntetni (a dudoroknál pont fordítva, csak egy árnyalattal sötétebb korrektortól várhatsz segítséget).

Vidd fel pontozva a korrektort a szemed alatti résznél kezdve, majd pedig a többi területre, amelyet takargatni szeretnél. Ujjbegyeiddel ütögesd be a bőrbe, hogy egyenletes és tartós legyen.
♦ A legjobb, ha krémes állagú korrektort használsz, amelyet többnyire rúzs kiszerelésben vagy apró tégelybe zárva lehet kapni.

Trendi parti smink nyárra 10 lépésben
Trendi parti smink nyárra 10 lépésben

 

Harmadik lépés: alapozás

Az alapozót először a homlokodon próbáld ki. A bőrtípusodnak megfelelő alapozót használj (mi ebben az esetben zsírosat használtunk), és ecsettel, vizes gumiszivaccsal vagy az ujjaddal vidd fel és dolgozd el, majd ujjbegyeiddel ütögesd be finoman, hogy tartós legyen.
♦ Akkor lesz szép, ha a homloktól lefelé haladsz az arcodon. A végén ne felejtsd el az állvonal és a nyakad közti átmenetet, itt is és a hajtöveknél, valamint a fülednél is figyelj arra, hogy ne maradjon éles határvonal!

Trendi parti smink nyárra 10 lépésben

 

Negyedik lépés: púderezés

A púderrel mattítod és fixálod az alapozót, így nem fog csillogni az arcod, és tartósabb lesz a sminked. A púdert puffnival vidd fel a homloktól lefelé haladva. A hajlatoknál ecsettel simítsd el és seperd le a fölösleget.

Ötödik lépés: a szem festése

Az idei trend egyik sztárját, a lila színt választva fesd meg a szem „keretét”. Kívül sötétebb árnyalatú lilát, míg beljebb világosabb árnyalatú rózsaszínt használj. Ezzel a technikával nagyítod a szemet, és kiemeled – jelen esetben kék – színét.

Trendi parti smink nyárra 10 lépésben
Trendi parti smink nyárra 10 lépésben

 

  • Először felül és alul is finomabb lilával fess egy „alapkeretet” a szemnek (satírozd el fülpiszkálóval a kontúrokat), majd vidd rá a sötét-csillogó lilát, és itt is satírozd el a kontúrokat, de már hagyhatod jóval erősebbre. A csillámpor alá speciális krémet rakj, hogy megtartsa a csillámport, és ne engedje leperegni. (Ezt a krémet többnyire lehet a csillámpor mellé vásárolni, de akár egy kis arctejjel is helyettesítheted.)
  • Következő lépésként egy világosabb, lilás rózsaszín „gyöngyház” csillámot válassz, amelyet a szem belső részére vigyél fel (ha akarod, felül és alul is egyaránt, tetszés szerint).
  • A két szín között finoman – itt már ecsettel – satírozd el a kontúrokat.
Trendi parti smink nyárra 10 lépésben
Trendi parti smink nyárra 10 lépésben
Trendi parti smink nyárra 10 lépésben

 

Hatodik lépés: a szempilla festése

Tanácsos spirálozás előtt szempillabalzsammal alul-felül bekenni a pillákat. Így karbantartod a szempilláidat, és hidratálod őket. A szempillaspirállal húzd át felül és alul is a pilláidat. Ha szükségesnek látod, akkor a festék száradása után fésüld át egy szempillafésűvel az összetapadt szálakat. Ha nem raksz fel műszempillát, használj bátran szempilla-göndörítőt, amely szép ívet ad pilláidnak.

Trendi parti smink nyárra 10 lépésben

 

Hetedik lépés: a szemöldök korrigálása

Pici fésű segítségével szedd rendbe a szálakat, ne lógjon ki egy sem a többi közül. Ha szükséges, akkor szemöldökceruzával erősítsd meg a színét.

Trendi parti smink nyárra 10 lépésben

 

Nyolcadik lépés: pirosítás

Az arcodhoz és a készülő sminkhez megfelelő pirosítót válassz. Jelen esetben bronzosbarnát – de akár rózsaszín is lehet – vigyél fel az arcra egy nagy ecsettel. Majd finoman simítsd el, hogy ne maradjon sehol kontúros.

Kilencedik lépés:
a száj festése

Először szájbalzsammal hidratáld az ajkadat, majd ecsettel vidd fel a rózsaszín rúzst, s a végén finom, enyhén csillogó gyöngyházfényt tegyél rá.

Trendi parti smink nyárra 10 lépésben
Trendi parti smink nyárra 10 lépésben

 

Tizedik – extra – lépés: műszempilla

Választhatsz, hogy egysoros vagy tincsenkénti műszempillát használsz, ám az előbbivel könnyebb dolgozni, ezért mi is ezt tettünk fel. Fogd meg kézzel vagy csipesszel a műszempillát, és műszempilla-ragasztóval vékonyan kend be azt a részét, amelyikkel a szemhéjra ragasztod. Ezek után helyezd fel közvetlenül a szempillák vonala felé. Nyomd össze a műszempillát a szempillával, hogy ne álljanak el egymástól. Egyengesd el, és tartsd ott addig, amíg a ragasztó megszárad.

Trendi parti smink nyárra 10 lépésben


Jó tanácsok a siker érdekében:

  • Ne nyomd ki a pattanásod sminkelés előtt, különben nehéz lesz eltüntetni.
  • A smink alapja a tiszta arcbőr, így hát mindig tisztítsd le az arcod, mielőtt sminkeled magad.
  • Ha hófehér púdert használsz – mindegy, milyen árnyalatú a bőröd –, láthatatlanul is plasztikusabb lesz az arcod!
  • Használj a bőröd színével egyező alapozót.
  • Ne felejtsd el az alapozásnál az álladnál, a fülednél és hajtöveknél a festéket jól eldolgozni.
  • Ha nem poralapú alapozót használsz, ne felejtsd el púder segítségével mattá tenni az alapozót!
  • Nagyítja a szemet, ha kívül sötétebb, belül pedig világosabb színeket használsz.
  • Ha füstös hatású szemsminket szeretnél, satírozd el a kontúrokat fülpiszkálóval (vagy „satírecsettel”).
  • Az összeragadt szempillákat szempillafésűs ecsettel tudod szétválasztani egymástól.
  • Figyelj rá, hogy ne legyen nagyon erős és kontúros a pirosítód.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top