Szépüljünk

5 titok, amitől igazán trendi lesz a szemsminked

Attól, hogy a nők nagy részéhez hasonlóan te sem születtél profi sminkesnek, még gyönyörűen kifestheted magad! Alakítsd a trendekhez a mozdulataidat is!
Készítsd el a saját sminked!
A szépség ezerarcú, próbáld ki az összeset! Töltsd fel a fotódat, készíts egy csodálatos sminket, válassz hozzá frizurát! Próbálgass kedvedre kockázatok nélkül! NLCafe/Szépség »

Alapvetően nem változnak a dolgok, a szemfestéshez használt kellékek már jó ideje adottak: szemhéjfesték, szemceruza, tus és szempillaspirál. Ám időről időre változik az egyes kellékek hangsúlyossága, a színek, illetve a festékek felvitelének a technikája. Ha trendi sminket szeretnél, akkor ezekre kell ügyelned. Ha kísérletező kedvű vagy, akkor teljesen új szemfestést is alkalmazhatsz, ám az is jó megoldás, ha maradsz a megszokott mozdulatoknál, de új színnel dolgozol, illetve kevered és „maszatolod” őket, vagy az eddigi lágy vonalak helyett erőteljesebbel hangsúlyozol.

Nézd meg videónkat az őszi frizuratrendekről! »

1. titok: Ebben a szezonban a szemfestékek színversenyét a matt szürke nyerte, ám rögtön utána ott a kobalt- és az indigókék, a csokiárnyalatok, no meg az arany. A szürke lehet egészen világos, de szinte fekete is, egy-egy árnyalatát önmagában is használhatod, de keverheted is őket.

Giorgio Armani
Giorgio Armani

2. titok: Menj biztosra, és ne keverd a határozott vonalakat a lágy satírozással. Magyarul: vagy egy vonal a szemtussal, vagy füstös hatás. Az utóbbi nem arról szól, hogy egy reggelre elmaszatolódott paca van a szemed körül, ez egyszerűen csak egy satírozós, többrétegű szemfestési technika neve. Kezdetben azt jelentette, hogy a lágy fekete szemceruzával húzott vonalat puhán elmaszatolták. Mára szó nincs arról, hogy csak feketét használhatsz, nyúlj bátran a kékhez, a barnához és persze a szürkéhez. Ám kombinálhatod lilával a feketét, ha egészen gyönyörű színhatásra vágysz. Megkönnyíti a dolgodat, ha a vastagabb szemhéjfesték-ceruzákból beszerzel egyet, mert ezekkel vonalat is húzhatsz, és satírozhatsz is.

5 titok, amitől igazán trendi lesz a szemsminked

3. titok: A szemhéjfesték és a szemkihúzó textúrája meghatározza, hogy mire tudod használni. Ebben a szezonban a szemhéjfestéked lehet krémes vagy hagyományos szemhéjpúder, sőt keverheted is őket, persze ilyenkor alulra kerül a krém, fölé a por. A púdereseket tudod keverni egymással szinte a végtelenségig, jól összedolgozhatók több rétegben is, és az átmenetek összesatírozhatók, ám ha krémmel dolgozol, azt nagyon nehéz több rétegben keverni, mert összecsomósodhatnak. Gyönyörű eredményre számíthatsz fényes-krémes szemceruza használatával.

Style Black Colour - Ambient
Style Black Colour – Ambient


4. titok:
A natúr szemsmink gondos munka eredménye! A természetes hatású smink ebben a szezonban is divat. Viseld lágy hullámokkal a hajadban, vagy a trendi balerinakonttyal, egyszerre lehetsz divatos és végtelenül visszafogott. Selymes vagy matt bézs, halvány aranyos fényű pezsgőszín kerüljön a szemhéjadra, és a tekintetedet szempillaspirállal hangsúlyozd. Használj szemfesték-alapozót, mert ennek nemcsak azt köszönheted, hogy hosszan tart a szemhéjfestésed, hanem az apró egyenetlenségeket is kendőzi a szemhéjadon. Bár a szempillaspirált akár több rétegben is felviheted a drámaibb hatás kedvéért, ennél a trendirányzatnál mégis inkább visszafogottságra intelek: egy fekete szempillaspirál, amely telt, erős színű, és jó sok festékpigmentet meg egy kis szilikont is tartalmaz, egy rétegben is álomszép pillákat fest.

5 titok, amitől igazán trendi lesz a szemsminked


5. titok:
Tudnod kell, hova kerüljön a szemkihúzó vonal! Klasszikusan a szempillák tövéhez nagyon-nagyon szorosan. Sokan félnek tőle, pedig a füstös hatású szemsminknél kikerülhetetlen, hogy szemceruzával a szemhéjad belső vonalát is kihúzd. Ne aggódj, nem sérül tőle a szemed, a szemkontúrceruzák eléggé puhák, nem „karcolnak”, és gondosan tesztelik őket szemészetileg, bár a hiedelem ellenére ekkor sem kerül festék a szemedbe, pusztán nagyobb az esélye, hogy beledörzsölöd.

5 titok, amitől igazán trendi lesz a szemsminked

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top