Szépüljünk

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

A vezető sminkmesterek igazán elbűvölő trendsminkekkel kényeztetnek bennünket ebben a szezonban. Ismerd meg őket!

Estée Lauder – Sensuous Gold 

A finom nőiesség, a kifutókon megjelenő matt dzsörzé, pamut és a sejtelmes organza együttese ihlette Estée Lauder idei őszi sminkkollekcióját. Lágy fények, sejtelmes arany fátyol, ugyanakkor telt színek.

Nagyon szeretem az Estée Lauder szájfényeket, mert elképesztően szép a fényük, lágyan krémesek, és ami a legfontosabb, nem ragadnak, márpedig ez nagy dolog egy tartós hatású szájfénytől, ebben biztosan egyetértünk.

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettánAz arcodat színező aranyló rózsaszín Gilded Rose Marbelized Shimmer púder dobozában félhold alakú ecsetet találsz, hogy napközben is könnyen igazíthass a sminkeden. A kézzel készített, márványhatású púder rendkívül finom szemcséi biztosan lágy hatást kölcsönöznek az arcodnak, a bőrtípusodtól függetlenül.
Ha a modellen látható szemsminkre vágysz, akkor barack- és borostyánszínekkel dolgozz, nyugodtan vidd fel őket rétegezve, játssz az árnyalatokkal szabadon. Nagyon jól passzol hozzá egy mély, sötét szilvalila szemceruza. A szempillákat húzd át fekete, dúsító hatású szempillaspirállal.
A rúzs akár el is maradhat, használhatsz helyette szájfényt.

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

 Nézd meg videónkat az őszi–téli frizuratrendekről! »


Lancôme – Declaring Indigo

Szabad és pimasz. Ja, és nagyon franciás. Aaron de Mey, a Lancôme művészeti vezetője forradalmat csinált, szerinte „az újdonság akkor születik, amikor a szabályok megtörnek”. Az új kollekció jellemzői:

  • Indigókék szemek – a szemhéjra szikrázó és fémes indigókék mellett tiszta arany és bronz kerül. Használj mellé ecsettel felvihető krémes szemhéjtust, illetve szemceruzát, persze ezt is arany- és/vagy indigókék színben. Koronázd meg az egészet egy kék szempillaspirállal.
  • Matt, vörös ajkak – az új rúzsok krémesek, telt színűek, de szigorúan matt felszínt adnak. Merész ötlet, de nagyon hatásos, hogy a matt vörös rúzs fölé, az ajak közepére egy csöpp arany szájfény kerül. Ha a szemedet erőteljes kékkel fested, akkor ne vond el róla a figyelmet, a szádra csak az arany szájfényt használd, a vörös rúzs túl kontrasztos lenne. A szexi piros ajkadhoz csak finoman árnyékold a szemedet.
  • Forradalmian új franciamanikűr – ami eddig bézs volt vagy rózsaszín, az most legyen indigókék vagy vörös, és az eddigi fehéret cseréld le aranyra.
  • Aranyozott bőr – leheletvékonyan (a tökéletesen alapozott bőrön) önmagában vagy csak fényt adó highlighterként használj aranyszínű púdert.
    Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

Essence – Creamylicious

Visszafogott, romantikus és nagyon bájos. Natúr sminkhez is jól használhatod, de talán a legnagyobb erénye, hogy mindenkinek jól áll, haj- és szemszíntől függetlenül. Gyönyörű csoki- és bogyósgyümölcs-színeket vegyít az Essence szeptemberben és októberben kapható trendkiadása.
A gazdaságos egyrészes szemhéjpúderek önmagukban is jól mutatnak, és nagyon könnyen tudsz velük dolgozni, remekül passzol hozzájuk a csokishake- és/vagy az eszpresszókávé-színű szemceruza, a sötétebbet felülre, a világosabbat alulra tedd, ha kombinálod őket egymással.
Az arcodra egy tejeskávés bronzosítót tegyél, nem feltűnő, egyszerűen természetes lesz az eredmény.
Egy visszafogott barnás rózsaszín szájfénnyel és mélylila körömlakkal tedd fel az i-re a pontot.

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

 

MAC – Style Black

Gondolj bele: esti parti vagy fogadás (lehet buli is, de ott remélhetőleg – a buli szempontjából – nem lenne olyan ütős), konszolidált rafinált kis fekete ruha, egyszerű vonalú fekete magas sarkúval, balerinakonty – és fekete, csillogó rúzs. Biztosan csak rád lesznek kíváncsiak.

Bár csak októbertől lesz kapható a MAC üzleteiben a Style Black elnevezésű kollekció, nem maradhat ki a trendfigyelőből. Pimasz, polgárpukkasztó és nagyon fekete, és annál is jobban fiatalos. Fekete mindenhova, a szemedre, a szádra és a körmödre is. Egyszerre is, ha bevállalod.
A fekete rúzs viselésében csupán egy dolog akadályozhat meg, ha vékony az ajkad, mert sajna akkor nem mutat jól a dolog. Kiválthatod feketésen csillogó arany vagy mélylila ajakfénnyel.
A szemedre nem csak fekete kerülhet. A füstös hatást még izgalmasabbá teheted a sokszínű, de szigorúan sötét szemhéjfestékekkel. Ennél a sminknél a szemed kontúrozására használhatsz vékony tust vagy szemceruzát, de a MAC isteni eszközével, a Greasepaint Stickkel még egyszerűbb a dolog, mert krémes, vastag vonalakat rajzolhatsz vele. Kötelező a fekete szempillaspirál!
Hogy teljes legyen az összhang, a körmödre csillámos mélylila, éjfekete vagy aranycsillámos fekete lakkot tegyél!

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

 

Giorgio Armani – Greige

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettánAz Armani-kollekció névadója egy speciális szín, amely a mester egyik kedvence, a bézsbe hajló szürke. Misztikus, mégis könnyed. A jellegzetes szín most körömlakkban is kapható, és természetesen a szemfestékek és az ajakfények palettáján is helyet követel.
 
A szemhéjon a feketével párosítva csodás füstös tekintetet érhetsz el vele. Linda Cantello, a Giorgio Armani Beauty nemzetközi sminkmestere a szürkét használta alul és felül is a szemkontúrozására, majd a feketével árnyékolta a szemhéjat, végül kékesfekete szemhéjtussal hangsúlyozta a szempillák tövét. Bármilyen árnyalatú is a bőröd, a szürkés-kékes bézs színű, magasfényű ajakfény nagyon jól mutat a szádon.

Az ugyanilyen árnyalatú körömlakk nappal is viselhető, különleges, de cseppet sem tolakodó.

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

 

Max Factor – természetesség

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettánLágy, mesterien egyszerű. A Max Factor-smink elképzelhetetlen alapozó nélkül, mégpedig az idei trendnek megfelelően teljesen természetes, láthatatlan alapozás nélkül. Az októbertől kapható új Second Skin alapozó, ahogyan a neve is sejteti, gyakorlatilag második bőrként simul rád. Nagyon könnyen el tudod dolgozni az arcodon, az eredmény selymes és matt.

A szemedre coffee árnyalatú Masterpiece Colour szemhéjfestéket. Az applikátor segítségével tudsz kontúrozni és satírozni is, ahogy éppen a kedved tartja. Hangsúlyozd a szempillák tövét Glide & Define szemhéjtussal, aztán jöhet a szempillaspirál.

Végül tegyél fel természetes színű ajakrúzst, jó választás lehet a Lipfinity Essential Catwalk halvány rózsás árnyalata.

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

Avon – Mineral

Ásványi pigmentek, a természet és a színek harmóniája. A sminkcsalád minden tagja nagyon parányi ásványi részecskéket tartalmaz, olaj-, talkum- és illatanyagmentes. A púderalapozó elfedi az apró hibákat, ám hagyja a bőrödet lélegezni, nem tömíti el a pórusokat, nem ül bele az apró ráncokba. A kettős szemhéjpúderrel szépen tudsz árnyalni, használhatod az ujjad segítségével is, nyugodtan mosd össze a színeket, a szemceruzával precíz kontúrokat rajzolhatsz, de egy vattapálcika segítségével tompíthatod is a vonalat. Az ajkadon használj sheavajas, fényvédőt tartalmazó Smooth Minerals selymesen lágy ajakrúzst, nemcsak színez, de még ápolja is a szádat.

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

 

Yves Saint Laurent – Midnight

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettánElegáns, érzéki és titokzatos. A tökéletesen alapozott bőrt krémes pírral vagy selymes púderrel árnyékold. A púderrózsaszín arcpirosító a bőrrel érintkezve sejtelmes fényű, púderszerű fátyollá alakul át. Az Y névre hallgató – a márka jellegzetes monogramjára utaló – kétszínű (őszibarack és irizáló barna) púderkompakt mindkét árnyalata teljesen természetes színt kölcsönöz az arcodnak.
A szemedre az éjszakát idéző szürke, kék és lila szemhéjpúder és antracitszürke (az ötrészes paletta közepén található) szemkontúrt vigyél fel. A szempilládat mélyszürke spirállal emeld ki, ugyanilyen színű lakkal fesd ki a körmödet.

Rúzs helyett használhatod az új szájfényrudat, mondjuk, bíborszínben, ami egyszerre rúzs és szájfény is. Színez (gyönyörű a bíborárnyalat), ápol (gránátalma-kivonattal) és véd (9-es fényvédő faktort tartalmaz), mint egy rúzs, könnyed és ragyogó, mint egy szájfény, és mangóíze van. Szerintem nem fokozható.

Meglestük a profikat – újdonságok a sminkpalettán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top