Szépüljünk

Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett

A zuhanyozás egészségesebb, de a fürdés sokkal jobban kényezteti a lelkedet. Fokozni szeretnéd az élvezetet? Összegyűjtöttük, hogy a csutakolás mellett még mi mindent tehetsz a kádban.

Szívesen elmerülnél egy kád meleg vízben, de időpocsékolásnak érzed? Kösd össze a fürdést más tevékenységekkel, és máris nyereségnek fogod megélni az így eltöltött perceket! Ráadásul egy csomó szépészeti ténykedésed még eredményesebb is lesz így, mint ha szárazon tetted volna. (Vannak „elvetemültek”, akik még a fogmosást is fürdés közben ejtik meg, és nem azért, mert kevés az idejük! Kipróbáltam, szó se róla, nagyon kényelmes.)

Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett

 

1. Puha talpak

Ha arról van szó, mit lehet csinálni az alatt az idő alatt, amíg a kádban nyújtózunk, elsőként biztosan a lábáztatás jut eszébe mindenkinek. Valóban istenien felpuhul a megvastagodott bőr, és tíz perc után egy reszelővel már meg is szabadulhatsz tőle. Utána egy krémes lábradírral vedd gondozásba az egész lábfejedet, és fordíts gondot a körömágyak környékére is!

Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett

 

2. Szőrűzés

Mindig irigyeltem azokat, akik borotválják a lábukat, mert ripsz-ropsz végeznek vele fürdés közben. A férfiakat már egy jó ideje elkényeztették a gyártók a víz alatt is használható villanyborotvával, de ránk csak most került sor: végre van olyan epilátor, amelyet használhatunk a kádban is. A felpuhult szőrszálakat könnyebb eltávolítani, és a fájdalom is jobban elviselhető ilyenkor.

 
Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett
 
Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett

 

3. Formás körmök

Szerintem ez a legjobb része a fürdésnek! A víz lágyan-melegen körülölel, és én közben „dolgozom”: formára reszelem a körmeimet. Persze ilyenkor jobb üvegreszelőt használni, mert a papírreszelő, ha víz éri (ez a kádban azért könnyen előfordul), elveszti a dörzsis felületét. Tipp: a körömreszeléssel ne várj sokáig, a fürdés elején intézd el, mert a felpuhult körmökkel nehezebben bánik a ráspoly.

Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett

4. Radírkommandó

Arcot radírozni a legjobb hajmosás előtt, mert az apró szemcsékkel ilyenkor bátran dolgozhatsz a hajtöveknél is, és a lemosásnál is nagyvonalú lehetsz. Néha a szépségrovat cikkeit író szerzőnek is lehet „aha”-élménye: találtam egy dörzsi felületű vattakorongot, amelyet rögtön kipróbáltam, és hívő lettem. A vattakorong egyik oldala recés felületű, míg a másik sima. A smirglis oldal egyszerűen bevizezve is hatásos, de még jobb, ha lemosóval itatod át. Ha végeztél, akkor a sima felülettel töröld át a bőrödet. (Azért csak óvatosan, mert jó erős ám az istenadta! Ha gyulladt vagy különösen érzékeny a bőröd, akkor inkább kíméld meg ettől az eljárástól.)

Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett 

5. Pakolás a szépség jegyében

Pakolás, amely nem fárasztó, és szépít: ez nem a rendrakás része. Kevesen alkalmazzák (talán azért, mert időigényes) a hajmosás előtti hajpakolást, pedig havonta egyszer érdemes ezzel kényeztetni a fürtjeidet. Könnyen elkészítheted olívaolajból és tojássárgából a masszát, amelyet rákensz a hajadra, és legalább negyedórán át hagyod, hogy kifejtse turbózó hatását. Ám ne csak a hajadra gondolj, ha pakolásról van szó. Az iszapos arcpakolásokat is fürdés közben érdemes feltenni, mert így a hatóidő letelte után sokkal kényelmesebben tudod lemosni.

Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett

 

6. Szemöldökrenoválás

Vedd szemügyre egy kis tükörben a szemöldöködet! A párás levegőben felpuhult, hívatlanul előbújt szálakat ilyenkor egykönnyen kihúzhatod. Tipp: ha külföldön jársz, akkor irány a Sephora, és szerezz be egy minilámpával egybeépített szemöldökcsipeszt, mert ez mindenhol, tehát még a kádban is rávilágít a problémás területre. (Ha már van Armani és Louis Vuitton, akkor Sephora miért nincs még Budapesten? Valaki tudja a választ?!)

Irány a kád! 6 meggyőző érv a fürdés mellett

 

Akár így is lehet:
Készítsd a kellékeket kéz- és kádközelbe! Csobbanj bele a vízbe. Kezdd arcradírozással a szépítkezést, majd tegyél fel egy mélytisztító arcmaszkot. Reszelővel hozd formába a körmeidet a kezeden. Mosd le az arcpakolást, és szedd ki a szemöldöködet. Kend fel a hajpakolást. Míg a pakolás dolgozik, szabadulj meg a szőrtől a lábadon, és reszeld le az addigra alaposan kiázott bőrkeményedéseket. Végül jöhet a tusolással összekötött hajmosás. Szánj még két percet magadra, és pótold a bőröd zsírveszteségét testápolóval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top