Szépüljünk

Madonna és Angelina után szabadon – alkalmifrizura-tippek

Karácsony, év végi partik, szilveszter: nemcsak a ruhád és a sminked fontos, a hajadat is az alkalomhoz illően kell viselned. Ne aggódj, nem kell túlbonyolítani a dolgot, egykettőre alkalmivá varázsolhatod a tincseidet!

Tűzd fel, és kész!

Érdemes ellesni Madonna trükkjét: ha van otthon elég hullámcsat, máris nyert ügyed van! Szárítás előtt a hajtövedre tegyél dúsítót. Ha megszáradt, hajtsd előre a fejedet, és az ujjaid segítségével fésüld át a fürtjeidet, rázd meg, és dobd hátra. A tarkód fölött fogd össze a tincseidet, és lazán tekerd fel őket, aztán rögzítsd hullámcsatokkal. A rendetlenkedő fürtöket is tűzködd hozzá. Ha kész vagy, húzz ki elöl egy-egy tincset mindkét oldalon, ez keretezi majd az arcodat. Akkor lesz szép, ha passzol egymáshoz a hajad és a csatok színe.

Madonna
Madonna
Madonna
Madonna

 

 

A jó öreg körkefe most is segít

Katie Holmes, Paris Hilton és Mariska Hargitay is a bubira szavaz – és nem véletlenül. Pontosan tudják, hogy a jól vágott hajat elég megmosni, és körkefe segítségével megszárítani. Ha kész, picit rázd meg a hajadat (ettől lesz természetes hatása), miközben cseppnyi lakkot permetezel rá, végül koronázd meg a művedet hajfényspray-vel. A körkefét akkor vedd a kezedbe, ha már majdnem teljesen száraz a hajad. Tincsenként tekerd fel, és különös gonddal száríts rá alulról a hajtövedre, majd tekerd le a már teljesen száraz fürtöt, így adhatsz a hajadnak tartást és formát egyszerre.

Katie Holmes
Katie Holmes
Paris Hilton
Paris Hilton
Mariska Hargitay
Mariska Hargitay

 

Ékszert bele

Mindegy, hogy pár centis vagy szuperhosszú a hajad, egy szép ékszercsattal vagy egy köves hajráffal másodpercek alatt partiképessé teheted. Ne feledd, hogy a kevesebb több, tehát ha egy strasszos csatot viselsz, akkor fogd magad vissza a többi ékszerrel, pont elég egy hasonló köves fülbevaló. Vigyázat, csak frissen mosott hajjal szép!

Hillary Swank
Hilary Swank
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
Rihanna
Rihanna

 

Hátra és föl

A hosszú tincsekből a legegyszerűbb alkalmi frizurát nem ördöngösség elkészíteni, egyszerűen fogd össze, majd csavard föl. Persze nem mindegy, mindezt hogyan teszed! Választékkal vagy anélkül fésüld szorosan hátra a tincseidet, és a tarkódnál gumizd össze, ezután a lófarkadat még egyszer fésüld át, és tekerd föl a gumi köré. Elrejtett hajtűkkel vagy egy szép csattal rögzítsd. Amikor kész vagy, fújd be rögzítőlakkal és hajfénnyel is.

Madonna és Angelina után szabadon - alkalmi frizura tippek
Madonna és Angelina után szabadon - alkalmi frizura tippek

 

Egy kis wax csodákra képes

Victoria Beckham nem sokat vacakolt, amikor ezt a frizurát készítette, ám ahogyan ezt tőle már megszokhattuk, most sem tudott hibázni. Az extrarövid haját egy kis hajkrémmel tette alkalmivá. Te is könnyen megteheted, ám arra vigyázz, hogy a waxból picuri mennyiség is elég. Egy borsónyi mennyiséget dolgozz el az ujjvégeiden, aztán a tincsek végét morzsolgasd át vele, és végül simíts át néhány tincset egész hosszában, miközben formára igazítod őket. Kitűnően alkalmazhatod akkor is, ha nincs időd hajat mosni az alkalmi szereplés előtt! Arra ügyelj, hogy ha Victoriához hasonló módon használod a waxot, akkor már se lakkot, se mást ne fújj a hajadra!

Victoria Beckham
Victoria Beckham

 

Elő a csavarókkal

Most nagyon trendik a nagy hullámok, így Angelina Jolie-t vagy Gisele Bündchent utánozva néhány csavaróval tökéletes frizurát készíthetsz. A már csaknem száraz hajadat tekerd fel vastag csavarókra. Várd meg, amíg tökéletesen megszárad, majd óvatosan tekerd le a tincseket. Semmi fésű vagy kefe, az ujjaiddal lazítsd meg a fürtöket, és fújd be lakkal. Akkor lesz igazán szép, ha nem betonerősre és keményre fixáló lakkot használsz, hanem úgynevezett flexibilis hajlakkot. Ezek úgy rögzítenek, hogy közben engedik szabadon mozogni a frizurádat.

Angelina Jolie
Angelina Jolie
Giselle Büncchen
Gisele Bündchen

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top