Szépüljünk

5 évet fiatalodhatsz – szemhéjkorrekció szikével vagy a nélkül

A lógó szemhéj eltüntetése mindenkit megfiatalít. Hidd el, sokkal többen átestek már rajta, mint gondolnád! Íme a lehetőségek előnyeikkel és hátrányaikkal együtt.

Te egyetértesz a plasztikai műtétekkel? Katt a videóért! »

Az Egyesült Államokban és egyes európai országokban 40 éves kor fölött nem az a kérdés, hogy el kell-e tüntetni a löttyedt szemhéjat, hanem az, hogy te még miért nem formáltattad át. Nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is igen gyakori ez a korrekció. Ma már itthon is elterjedt szépészeti eljárás, ugyanis a többihez képest ez igen kicsi – így nem is annyira drága – beavatkozás, kivétel nélkül mindenkit fiatalabbnak láttat, és már szike sem muszáj az elvégzéséhez. Ráadásul csak a legszemfülesebbek veszik észre a nyomát, sokkal gyakoribb, hogy csak azt látod: X. vagy Y. sokkal jobban néz ki, mint eddig, sokkal kipihentebbnek tűnik.

Miért lóg?

5 évet fiatalodhatsz - szemhéjkorrekció szikével vagy a nélkülVannak, akik így születnek, ám legtöbbünknél az évek múltával alakul ki, szép lassan, úgy a 30-as éveinktől kezdődően. A fránya gravitáció tehet erről is, no meg a kollagénrostjaink fáradása, merevedése, a bőr rugalmasságának csökkenése. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy a szemhéjfestékünk rendre egy csíkba szalad össze a nap folyamán, pedig ez eddig nem volt jellemző. Először azt hiszed, a festék a hibás (bár ezt használod száz éve), de amikor a másik festékkel is ez történik, nem érted a dolgot. Aztán a szempillafestéken a sor: bár nincsenek méteres pilláid, mégis felkenődik a festék a szemhéjadra. Már nem tudod annyira kerekre kinyitni a szemed, mintha mindig fáradt lenne az arcod. Na, ilyenkor már biztosan mondhatod, hogy lóg a szemhéjad. Persze a sok stressz, a nem megfelelő bőrápolás, a cigarettázás felgyorsíthatja a folyamatot. Az igazán jó szemkörnyékápolókkal (nem simán szemránckrém, hanem az, amit a szemhéjadra is tanácsos felvinni) pedig lassíthatod a folyamatot, ám csak a rendszeres használat ér valamit, és az is csak akkor, ha már a 20-as éveid vége felé elkezded.

Szemhéjkorrekció szikével

Persze ma már ez sem hagyományos szikével, hanem lézerrel, mert így kisebb a vérzés, és szebb a gyógyulás is. A műtét ambuláns (rögtön utána haza lehet menni), helyi érzéstelenítés mellett végzik (injekció). A beavatkozás után a sebet leragasztják, de a szemedet ki tudod nyitni egy picit. A kötés egy-két nap múlva levehető, a varratot hét-tíz nap múlva szedik ki. Két-három héttel a műtét után sminkelve már semmi nem látszik, újabb négy hét múlva smink nélkül sem lehet észrevenni a heget, csak a gyönyörűen nyílt tekintetet.

Így zajlik a beavatkozás: a sebész bejelöli a szemhéjadon az eltávolítandó bőrt, majd kivágja, ezután speciális öltésekkel a szemhéjredőben összevarrja a sebet.
Akivel megcsináltathatod: plasztikai sebész, szemész.
Előnyei: az erősen lógó bőr is eltüntethető, a műtét után egy hónappal már tökéletes az eredmény.
Hátrányai: Az érzéstelenítő injekció beadása fájdalmas. A varratok kiszedéséig biztosan el kell kerülnöd az embereket. A szebb hegesedés érdekében tanácsos napszemüveggel óvni a sebet még néhány hónapig az erős UV-sugárzástól, ezért jobb, ha nem nyáron végzik el a beavatkozást.
Ára: kb. 150-200 ezer forint.

 
Szemhéjkorrekció szike nélkül

A megoldás egy rádiófrekvenciás technológiát hasznosító eljárásban rejlik, a speciális kezelőfejekkel dolgozó Thermage-módszerben. A Thermage-kezelés gyakorlatilag képes bárhol a testen feszesíteni a bőrszövet mélyebb rétegeiben található kollagénrostokat, így a szemhéjon is alkalmazható. A módszer a bőrszövetben felmelegedést okoz, ez azonnal stimulálja a kollagénrostokat, de még hetekig dolgozik, így a beavatkozást követő hat hónapig egyre javul a bőr állaga. A hatás ezután – kortól, életmódtól és a bőr eredeti adottságaitól függően – évekig megmarad.

5 évet fiatalodhatsz - szemhéjkorrekció szikével vagy a nélkül

Így zajlik a beavatkozás: az adottságaidat figyelembe vevő egyedi kezelési térkép (apró rajzos jelek a bőrödön) szerint az orvos egy egészen pici kezelőfejet (olyasmi, mint egy ultrahangos kezelőfej) „érintget” a szemhéjadon a bőrödhöz, miközben meleget érzel, vagy még azt sem.
Akivel megcsináltathatod: plasztikai sebész, Magyarországon jelenleg csak egy helyen, a Mediburg Klinikán.
Előnyei: Nincs injekció és szike, ezért nincs seb, amelynek gyógyulnia kellene, bár a kezelés után egy-két napig bőrpír előfordulhat. Lényegében fájdalmatlan a beavatkozás, a kezelés kezdetekor a fájdalomküszöbödhöz megfelelően állítják be a frekvenciák erősségét.
Hátránya: az eredmény függ attól, hogy mennyire erősen lógott a bőr.
Ára: megegyezik a hagyományos plasztikai korrekció árával.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top