Szépüljünk

Barnák a dobogó tetején!

A színek versenyét idén a barna árnyalatai nyerték a szemsminkben. Eláruljuk a megérdemelt győzelmük valamennyi titkát!

Nem kérdéses, hogy a halvány pezsgőszíntől az egészen mély csokoládéig a barna minden árnyalata természetes. A végtelen skálán egészen biztosan megleled a hozzád és a stílusodhoz passzolót, nem is kell olyan sokáig keresned. Remekül mutat önmagában is, de gond nélkül tudod más szemfestékszínekkel is kombinálni.

Minden korosztálynak!

Kevés színről mondható el, hogy tizenéves és hatvanas egyaránt bátran használhatja, de a barna ilyen, köszönhetően megannyi árnyalatának. A sötét és lilás tónusokat már a negyvenes éveidben is csak óvatosan használd, de a selymes bézs az egész életedet végigkísérheti. A sárgás okkerekkel is legyél óvatos, itt nem az éveid száma, hanem a bőrszíned a döntő, sárgás bőrön ugyanis nem mutatnak olyan jól. A fekete szemceruzádat az évek számának előrehaladtával cseréld barnára, vagy trükközz vele ügyesen. A megszokott fekete vonalra satírozz földszínt, esetleg egy kicsi aranyos- vagy lágy rezesbarnát, és máris fiatalosabb lesz a tekinteted.

Lancome Le Khol Gloss
Lancome Le Khol Gloss
MAC - OPULASH BadBadBlack
MAC Opulash Bad, Bad Black

 

Reggeltől estig

Gyakran előfordul, hogy egy dolgos hétköznap pihentető színházi programmal vagy elegáns éttermi vacsorával zárul, amely előtt nem tudsz hazamenni. Ilyenkor nemcsak a ruhával, hanem a sminkkel is gondok lehetnek, hisz az esti látványos smink nem való egy délelőtti megbeszélésre. Na, ilyenkor is jól jön a barna. Hiszen egy visszafogott barna szemsmink este picit sötétebb és fényesebb barnával átsatírozva és kiegészítve percek alatt alkalmivá tehető. Jöhet hozzá egy rúzs (könnyed világosbarna vagy határozott sötét bogyószín), egy leheletnyivel erősebb bronzosítósimítás az orcákra, és kész.

Lancome Pop n' Palette
Lancome Pop n’ Palette

Ezerarcú

Akár a katonásan egyszerű, akár a szende lányos stílus híve vagy, nem hiányozhat a neszesszeredből egy barnás szemfestékpaletta. Az előbbinél inkább a kézenfekvő khaki irányába keresgéld a megfelelő árnyalatot, míg az utóbbinál a homokszín biztosan nyerő választás. A tarkabarka ruhákhoz is remekül mutat a barna szemsmink, hiszen kiemeli a tekintetedet, de nem kel értelmetlen versenyre a ruhádon megjelenő színekkel.

Beju Catwalk hármas szemhéjpúder
Beju Catwalk hármas szemhéjpúder

 

Essence füstös szemhéjfesték készlet
Essence füstösszemhéjfesték-készlet

 

Mindenre nyitott

A fekete, az arany és a bronz magától értetődő kiegészítője, ám a barna árnyalatait szinte korlátok nélkül párosíthatod más színekkel is. Nemcsak a ruhádon, a szemeden is isteni lesz a türkizkékkel. Egy füstös smink barnával és csipetnyi lilával lenyűgöző, de macskássá is teheted a tekintetedet, ha a barnákat élénk palackzölddel kombinálod. A világos homokszínek remekül mutatnak halvány rózsaszínek társaságában.

L'Oreal Trio szemhéjfesték
L’Oréal Trio szemhéjfesték
MAC Prep for Colour Eye Shadow Prepped for Glamour
MAC Prepped for Glamour

 

Kötelező kiegészítők

A natúr hatású barna szemsmink (persze ez a többire is igaz) megfelelő körítést érdemel. A szempillaspirál kötelező, és bár időről időre próbálnak minket a sminkesek ettől eltéríteni, én mégiscsak a feketére, na jó, esetleg a nagyon sötét barnára vagy lilára beszéllek rá. A Vichy Aqualia Antiox hűsítő szemkörnyékápoló stiftjét a duzzanatok ellen, míg a mimikai izmokat ellazító Jean d’Arcel Renovar Arcelox golyós szemkörnyékápolót a kisebb-nagyobb ráncok kisimítására vesd be. A szemed körüli karikákat, pici bőrhibákat is palástolnod kell. A Garnier tavaly piacra dobott koffeines, hűsítő golyós szemkörnyékápolója tuti volt eddig is, de most megújult, és színezett változatban is kapható. Egész jól fed, persze ne legyenek illúzióid, ez nem korrektor. Ha ez utóbbira vágysz, akkor érdemes kipróbálnod a dm saját natúrkozmetikai termékcsaládjából az Alverde szivacsos korrektorát. Ásványi eredetű pigmenteket tartalmaz, és a fedésen túl gyönyörű selymes fényt is ad. Rábeszéllek, hogy a szivacsos applikátorral a festéket először a kézfejedre kend ki, innen vidd fel pöttyökben a szem körüli bőrre, és finoman paskold bele.

Vichy Aqualia Eye
Vichy Aqualia Antiox
Jean d'arcel
Jean d’Arcel Renovar

 

Garnier  szinezett golyós szemkörnyék ápoló
Garnier színezett, golyós
szemkörnyékápoló
Alverde
Alverde szivacsos korrektor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top