Szépüljünk

Csodatévő zöldségek a szépségedért

Ha szeretnél a tányérodon kívül a fürdőszobádban is egy frissítő és egészséges zöldségkoktélt, nézd át a következő hozzávalókat!

Itt a jó idő, itt vannak a friss zöldségek. Épp ideje, hisz jó sokáig áztunk-fáztunk. Ugye tudod, hogy az egészséges falatok, nem csak elfogyasztva tesznek a jó közérzetért? Lássuk a szépítő saláta hozzávalóit!

Répa

Nem beszélünk zöldségeket!A béta karotinban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, A-, D- és E vitaminban gazdag zöldség egyáltalán nem csak a nyulak kedvence. Leginkább napozó készítményekben és testápolókban találkozhatsz vele. Sokat segíthetsz a bőröd edzettségi állapotán, ha egész évben sok répát fogyasztasz nyersen. A répás pakolásokkal azonban vigyázz, mert képes elszínezni a bőrödet és jó néhány napig sárgás foltok emlékeztetnek – az egészségre ugyan nem káros – balesetre.

Tippek: A holttengeri iszappal, tök, narancs és méz kivonattal gazdagított YES to Carrots samponok és kondicionálók táplálják a hajat, védik a napsugárzás okozta kiszáradás ellen. Itthon többnyire az interneten vagy a fodrászatokban találhatod meg, ha külföldön jársz, a már sokat emlegetett Sephora hálózatában kapható.
A görög Carroten napozó termékcsalád fő alkotóeleme a sárgarépából kivont béta-karotin, használatával a bőr intenzív, hosszantartó napbarnított színt nyer. A trópusi és európai gyógynövények esszenciális olajai és tápláló, értékes összetevői bőrnyugtató hatásúak.
 Az UVA/UVB szûrők pajzsként védik a bőrt a nap ultraviola sugárzásával szemben. Az A- és E-vitamin tartalom óv a szabadgyökök károsító hatásaitól.

 

Paradicsom

Oriflame
Oriflame

A paradicsom likopint tartalmaz és ezt az egyik leghatékonyabb antioxidánsként tartják számon. Ezen felül erőteljes sebgyógyító hatása is van. Nem csoda hát, ha a spagetti- és a pizza feltéten kívül más formában is fogyaszthatjuk. Ha turbó szépségpakolásra vágysz egy fontos „fellépés” előtt, nosza, pépesíts túrót és nyers paradicsomot, és kend fel jó vastagon az arcodra. A maradékot pakold a kézfejedre, nem fogsz benne csalódni. Röpke negyed óra múltán csodát látsz majd a tükörbe pillantva.

Tippek: Az Oriflame körömágypuhító zseléjének – az uborkalé, édesmandula és olivaolaj mellett – a paradicsom a legfőbb összetevője A frissítő zselé puhává teszi a körömágy bőrét, így az könnyen visszatolható.

A paradicsom rajongók évek óta lelkesen használják az Ilcsi kozmetikumok paradicsomos napozóit és napozás utáni bőrnyugtatóit. A krémekben levő számtalan vitamin, likopin, bioflavon és karotinoidok gyönyörűen barnítják a bőrt, miközben védenek a leégéstől. Gyerekek, napallergiások és fényérzékenyek is használhatják.

 


Uborka

Greenland
Greenland

Ezt talán mondanunk sem kell! Hányszor csúfoltak minket nőket azzal, hogy uborka-karikákkal a szemünkön, furcsa színű arcpakolásokban töltjük szabad perceinket. Persze mindegy, mit gondolnak, akkor is biztos a hatása, és egyike azoknak a régi módszereknek, melyeket nyugodt szívvel alkalmazhatunk napjainkban is. A reszelt uborka levét le is fagyaszthatod és az így készült jégkockával átsimíthatod reggel a bőröd a garantált felfrissülésért.. A benne lévő E-vitamin és az ásványi anyagok hidratálják a bőrt, visszaadják a rugalmasságát. Szerencsére a kozmetikai ipar az uborkát ennél kényelmesebb kiszerelésben is rendelkezésünkre bocsátja

Tippek: Az essence Ready to relax bárhol használható szemnyugtató párnácskái nagyon hasonlítanak az uborka szeletekre. Az uborka mellett a pihentető és regeneráló hatásról a kamilla és az aloe vera is gondoskodnak.
És ha már uborka, ne felejtsük el az igazi frissítő joghurtos uborkasalátát sem: a Greenland natúrkozmetikum család testápolója mindkét összetevőt elcsente a vasárnapi ebéd mellől. A joghurt természetesen puhítja és nyugtatja a bőrt, az uborka pedig pótolja az elveszett nedvességet. Keresd a Müller drogériákban vagy az interneten.

Avokádó

Nem csak az ínyencek, de a hajunk és a bőrünk kedvence is. A benne található zsírok visszaadják a haj rugalmasságát, fényességét. Nem véletlen, hogy leggyakrabban hajápolási készítményekben találkozunk vele. Ha avokádó krémet készítesz, akkor egy picit lopj el belőle és kend az arcodra, mialatt a krémmel elkészülsz, a bőröd is selymessé válik.

Tippek: Az Avon mandulaolaj- és avokádó kivonatot tartalmazó samponja és kondicionálója gyorsan és hatékonyan regenerálják a töredezett hajat.
Ha pedig a bőrünket szeretnénk kényeztetni, ajándékozzuk meg magunkat a Lush cég Avobath fürdőbombájával. Kis pihenés a meleg fürdőben és újjászületünk.

Avon
Avon
Lush
Lush

 

Olivabogyó

Az olivaolaj áldásos hatásairól már megannyiszor szóltunk. Azonban ritkán emlegetjük magát a bogyót, és még ritkábban a magját. Amellett, hogy az isteni olajat kinyerik belőle, összetört magja számos bőrradír termék alapanyagául szolgál. Nagy kedvencünk a Body Shop dióhéj- és olivamag őrleményt tartalmazó testradírja. Heti kétszeri használattal eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, bőrünk puha lesz és hidratált. Utána ne hagyjuk ki ugyanezen márka olivaolajas testápolóját sem. Sajnos még mindig át kell lépnünk érte a határt, de szerencsére az első üzlet csak pár kilométerre van nyugati irányban!

Bodyshop
Bodyshop

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top