Szépüljünk

4 tipp dezodorvásárláshoz

Egy jó dezodor igazi áldás, ám nem könnyű rátalálni. Ne engedj a rád zúduló reklámoknak, dönts inkább észérvek alapján!

Céltudatosan válassz!

A melegben történő izzadás nem más, mint a szervezeted védekező reakciója, tehát teljesen természetes feladat. Az izzadságban „dőzsölő” baktériumok is csak teszik a dolgukat, az más kérdés, hogy az ezzel együtt járó szag nagyon zavaró – ezt kell megelőznie a jó dezodornak.

Nem az illat a fontos!

A kellemes illatodról gondoskodjon inkább a parfümöd, dezodorból a diszkrétebb, vagy még jobb, ha az illatanyagmentes változatot használod.

4+1 tipp dezodorvásárláshoz

Figyelj a pénztárcádra is!

A spray-változatok nem csak a környezetvédelemre hánynak fittyet. Nem is túl gazdaságosak, hisz nagy részük a levegőben landol a bőröd helyett. Egy-egy stift vagy krémes változat biztosan kifizetődőbb döntés. Az sem mindegy, hogy napjában hányszor kell használnod a dezodorodat, érdemes olyat választani, ami minimum 24 órás hatékonyságú.

A saját igényeidhez igazodj!

Csak azok mondják öntudatosan, hogy nem szabad korlátozni az izzadásod, akik szerencsések, és nem túlzottan izzadékonyak. Bátran szállj szembe ezzel a mondattal, ha te extrém módon reagálsz a melegre, főként, ha még a stressz hatására is fokozott a verejtéktermelésed, és „úszik” kezed-lábad is a vízben. Ilyenkor igenis szükség van a mennyiség szabályozására. Kipróbálhatod a patikákban kapható szereket, de lehet, hogy akár egy bőrgyógyászt is érdemes felkeresned a problémáddal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top