Szépüljünk

Nincs több bliccelés! A szandi csak ápolt lábfejen mutat jól!

Mielőtt belebújsz a szandiba, győződj meg róla, hogy a lábfejed rendben van-e. Se bőrkeményedés, se lepattogzott körömlakk nem jöhet szóba!

Roberta évek óta a Svájcban dolgozik a világ egyik legnagyobb biztosítójánál. Nincs könnyű helyzetben, mert „az üzleti életben még hőségriadó esetén sem jöhet szóba a mezítlábas viselet, a pénzügyi világban maximum a gyöngyszürke, vékony harisnya jelenti a nyár beköszöntét, és a nyári lábbelinek mindig zárt az orr-része. Ennek ellenére imádom a szexi sötétpiros körömlakkot a lábamon. Bár nem látszik a hétköznapokon, én mégis nőiesebbnek érzem magam tőle, Magabiztosabbá tesz, pont úgy, mint a kosztüm alatt viselt csinos fehérnemű.”

Szerencsére többségünk életét nem szabályozza szigorú protokoll, és divat ide vagy oda, nem zoknival viseljük a szandált, hanem mezítláb bújunk bele. Ám mindegy, hogy lapos vagy magas sarkú, rohangálós vagy elegáns a szandi, a hibátlan szőrtelenítés mellett a gondos lábápolás is kötelező.

Krémet, de milyet?

A gondos pedikűr magától értetődően krémezéssel zárul, ám nyáron ez biztosan nem lesz elég, minden este és reggel be kell krémezned a lábfejedet. Mivel senki nem szereti, ha csúszkál a lába a szandálban, reggel egy gyorsan beszívódó hidratálókrémet válassz. Este a fáradt lábadat kényeztesd frissítő lábfürdővel, és lefekvés előtt jöhet a zsírosabb lábkrém, amely segít puhán tartani a bőrödet. A krémezést minden esetben kösd össze egy kis masszázzsal, a hatóanyagok így mélyebben beszívódnak. Nyugodtan kényeztesd a lábszáradat is, lentről fölfelé, a szíved irányába ható mozdulatokkal krémezd be, ez jót tesz a keringésednek.

Ha izzad a talpad

A meleg és a stressz nyáron is fokozott működésre készteti a verejtékmirigyeket, és ezekből nagyon sok van a talpunkon. A hintőport inkább mellőzd a fehér színe miatt, helyette a lábdezodorok jelenthetnek segítséget. Ám biztosan nem érsz velük sokat, ha a szandálod vagy a papucsod talpaddal érintkező része műbőrből van, ezen belül is a legrosszabb a lakkhatású műbőr, ebben az esetben garantált, hogy csúszkálni fog benne a talpad. Innen már csak egy lépés, hogy valahol vízhólyag alakuljon ki, ami nemcsak fájdalmas, de valljuk be, önmagában és leragasztva sem valami esztétikus látvány. Némi segítséget jelent, ha egy zselés talpbetétet használsz, amely nem látszik, és megtámasztja a lábadat.

1. VICHY Deo Stress Resist
1. VICHY Deo Stress Resist; 2. Nivea krém; 3. Scholl pattogós hűsítő zselé;
4. L’Occitane minisheavaj; 5. Dr. Hauschka rozmaringos lábápoló víz;
6. Essence körömápoló balzsam; 7. Lush lábápoló krém; 8. Dado Sens
bőrkeményedést gátló krém; 9. Avon Planet Spa olívás ápoló kézre és lábra

 

Hozd formába a körmeidet!

A lábadon a körömágy bőre nyáron fokozottan sérülékeny, és pont olyan hamar kiszárad, mint a kezeden, ráadásul ettől a körömlemez is sérülékenyebbé válik. Használd a körömágybőr-puhítódat mind a húsz ujjadon! Ha nem ragaszkodsz a speciális készítményekhez, akkor a célnak tökéletesen megfelel a tiszta sheavaj vagy a körömvirágkrém is. A lényeg a rendszerességen van, ne várd meg, míg berepedezik a kiszáradt bőr.

Nincs több bliccelés! A szandi csak ápolt lábfejen mutat jól!Milyen színű lakkot válasszunk?

Tomjanovich Kati personal stylist azt javasolja, hogy ezen a nyáron öt szabályt tartsunk szem előtt a lábkörmünk lakkozása során:

  1. Vadulj nyugodtan, használd a színes szandálokhoz a pasztellzöldet, a pasztell türkizkéket, a sárgát vagy akár a hippi pinket is.
  2. Próbáld elfelejteni a feketét, ha kiruccansz a nyári éjszakába, ha mégis ragaszkodsz a nagy kedvenchez, akkor csak a natúr, bézs vagy fekete szandikhoz viseld.
  3. A lábbelid csilloghat-villoghat, de a körmödön inkább ne viselj strasszt és egyéb csilli-villiket.
  4. A testszínű lakkok divatja a lábon szerencsére csak múló fellángolás volt, a bőr színével megegyező körömlakk ugyanis mindenkinek formátlanná teszi a lábfejét.
  5. A színtelen lakk unalmas ugyan, de kétségtelenül elegáns.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top