Szépüljünk

A nagy szempillaspirálteszt

Elkenődik? Könnyű használni? Tartós? Nehéz lemosni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ a Nők Lapja Cafe nagy szempillaspiráltesztjében.

A szempillaspirál alapfelszerelés, ráadásul, ha megtaláltuk a számunkra legjobbat, akkor makacsul ragaszkodunk hozzá, pont úgy, mint a fodrászunkhoz. Szerkesztőségünk tagjai teszteltek néhányat a legjobbak közül, következzenek a versenyzők.

MAC Opulash

Meghosszabbítja a szempillákat, mégsem ragadnak össze, akár azt is mondhatnánk, hogy az eredmény a reklámokból jól ismert: drámai hatás. Szerkesztőségünk tagjai annyira meg voltak elégedve vele, hogy azóta is kézről kézre jár a spirál. Felkenni egyszerű, hamar szárad, és stabilan tartja magát a pillákon. Akinek viszont érzékeny a szeme, az óvatosan mossa le, ugyanis tesztelőnknek jó néhány vattapamacsot el kellett használnia ahhoz, hogy tökéletesen eltűnjön a festékréteg.

A nagy szemspirál-teszt
A nagy szemspirál-teszt

Kiknek ajánljuk: azoknak, akiknek kevés és rövid a szempillájuk, tehát szükségük van optikai tuningra, valamint az sem hátrány, ha nem túl érzékeny az illető szeme.

Estée Lauder Bold Volume Lifting Mascara

Ahhoz nem fér kétség, hogy ez a spirál dúsít, de talán kicsit sok a jóból, ugyanis a kelleténél egy árnyalatnyival több festék kerül a pillákra. Tapasztalt sminkelőknek ajánljuk, ugyanis a megfelelő mennyiséget eltalálni nem egyszerű feladat. A legnagyobb hibája, hogy expressz sminkeléshez nem a legjobb, ugyanis viszonylag hosszú a száradási ideje. Cserébe száradás után makacsul ragaszkodik a pillákhoz, még dörzsölésre sem jön le, ehhez képest viszont könnyű lemosni, ami egy átmulatott éjszaka után kimondottan jól jön.

A nagy szemspirál-teszt
A nagy szemspirál-teszt

Kinek ajánljuk: kevés pillával rendelkezőknek, akik nem rohannak, és van idejük kivárni, amíg megszárad.

Max Factor False Lash Effect szempillaspirál

Ha ügyesek vagyunk, szépen szétszedi a pillákat, nem ragasztja össze, de ha sok festéket hagyunk a keferészén, akkor csomós lesz, ezért egy kis rutin nem árt mellé. Dúsít, és teljesen természetesnek hat, kimondottan jó a keféje, könnyű vele bánni. Jól bírja a strapát: ha megdörzsöljük, nem potyog le a festék, nem kenődik szét, könnyen lemosható. A szem alatt a nap végére nem hagy karikát.

A nagy szemspirál-teszt
A nagy szemspirál-teszt

Kiknek ajánljuk: azoknak, akiknek közepesen dús a pillájuk, és legalább fél centi hosszú, ugyanis ez a spirál természetes hatást eredményez.

Clarins Wonder Perfect Mascara

Ennek a spirálnak a használatához türelemre van szükség, ugyanis nagyon nehéz eltalálni, mennyi festék kerüljön a kefére. Még az ötödik próbálkozás után is csomókban állt a pillákon a festék, ráadásul hosszabbak egyáltalán nem lettek. Először fülpiszkálóval, majd finom ujjmozdulatokkal próbáltuk a felesleget eltávolítani, így a spirálozási idő nagyjából az ötszöröse lett a megszokott időtartamnak.  Kárpótolt minket, hogy a nap folyamán nem kenődött el, finom dörzsölésre sem lett maszatos a szem, sőt még az enyhe nyári zápor sem fogott ki rajta, és hősiesen állta a szembe vágó esőcseppeket. Este viszont újabb bosszankodás következett, amikor nekifogtunk a lemosásnak. Nagyon nehezen, csak vízálló festéklemosóval tudtuk teljesen eltávolítani.

A nagy szemspirál-teszt

 

A nagy szemspirál-teszt

Kiknek ajánljuk: elsősorban időmilliomosoknak, és azoknak, akik szeretnek minden egyes pillával elbíbelődni. Hosszú, de nem dús szempillákon jól mutat, sőt tartóssága miatt strandra is tökéletes.

Essence Multi Action

Tesztünk egyik legnagyobb meglepetése volt ez a spirál, ugyanis az ár-érték arány tekintetében magasan verte a többieket. A vastag és sűrű kefének köszönhetően a festék egyenletesen kerül fel a pillákra, és pont annyira hosszabbítja és dúsítja azokat, amitől még nem lesz rovarlábhatása. Egész nap tartja magát, de nagy melegben kevésbé meggyőző, mint a Clarins szempillaspirálja. Este könnyedén lejött, elég volt vizes vattával áttörölni a szemet.

A nagy szemspirál-teszt

 

A nagy szemspirál-teszt

Kiknek ajánljuk: elsősorban olyanoknál jöhet szóba, akik igazán olcsó és kellően hatásos kozmetikumra vágynak. Csak olyan próbálkozzon vele, aki kibírja a napot szemvakarás nélkül.

Lancôme Hypnôse Precious Cells

Aki használta már a világ egyik leghíresebb szempillaspirálját, az tudja, hogy mi az elvárás vele kapcsolatban. Borsos ára mellett azt tudja, amit csak nagyon kevés spirál: satnya pillákból igéző tekintetet. Gyorsan szárad, könnyen lemosható, és ha megfelelő mennyiséget viszünk fel, akkor egész nap tökéletesen tart. De a Hypnôse-nak külön technikája van, ugyanis a tökéletes szempillához több réteg festékre van szükség, és kell egy kevés gyakorlat ahhoz, hogy az eredmény ne rovarláb, hanem tényleg mutatós legyen.

A nagy szemspirál-teszt
A nagy szemspirál-teszt

Kiknek ajánljuk: kevés pillával rendelkezőknek, túl dús pillákon nem mutat jól. Azok is gondolkodjanak el rajta, akik napi smink gyanánt csak szempillaspirált tesznek fel.

L’Oréal Double Extension

A L’Oréal kétfunkciós spirálja mentsvár lehet azoknak, akiknek se nem hosszú, se nem dús a pillájuk. Az alapozóként funkcionáló fehér réteg úgy működik, mint a hajhosszabbításnál az ultrahangos ragasztás, egyszerűen megtoldja a pillákat. Ezek után jöhet maximum két réteg festék, amely befesti a mesterségesen meghosszabbított szempillákat. Ennél több ne legyen, ugyanis könnyen elnehezedhetnek a szempillák. A felkerült festék makacsul ragaszkodik a pillákhoz, ezért egész napos viseletre is alkalmas, cserébe viszont nehezen lehet lemosni.

A nagy szemspirál-teszt
A nagy szemspirál-teszt

Kiknek ajánljuk: azoknak, akiket nem zavar, ha a kellő hatáshoz vastagon kell felvinni a festéket, és inkább próbálkoznak spirállal, mintsem műszempillával. Az sem hátrány, ha valaki kellően türelmes a napi sminklemosásnál.

Margaret Astor Volume Definer

Bár alapvetően nem vagyunk ellenségei a műanyag keféknek, ebben az esetben az újító megoldás okozott némi kellemetlenséget. A különleges kefe ugyanis eleinte alig vitt fel festéket, aztán pedig túl sokat, de a harmadik próbálkozásnál sikerült eltalálni a mennyiséget, és tökéletesen elégedettek voltunk az eredménnyel. A festék könnyen megszáradt, de sajnos egész napra nem bírja ki, ezért leginkább esti smink mellé ajánljuk, ugyanis a reklámokból jól ismert drámai hatás nem marad el. Mivel nem igazán tartós, így a lemosással sincsenek problémák, ami egy átmulatott éjszaka után kimondottan előny lehet.

A nagy szemspirál-teszt

 

A nagy szemspirál-teszt


Kiknek ajánljuk
: azoknak, akik szeretik a látványos sminkeket, és nem okoz nekik gondot, hogy csak néhány órán keresztül marad makulátlan.

Maybelline – The Colossal Volum’ Express

A Maybelline szempillaspiráljait sok sminkes az egekbe emeli, nem drágák, tartósak és kellően látványosak. A dús kefének köszönhetően a pillákat egyenletesen lehet bevonni festékkel, és nem ragadnak össze. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy az első réteg festék még nem eredményez látványos változást. A kellően dús és hangsúlyos pillákhoz legalább három rétegre van szükség. Miután felkentük, gyorsan szárad, és legalább 4-5 órán keresztül tartja magát. A lemosáshoz pedig elég volt egy egyszerű nedves vattakorong.

A nagy szemspirál-teszt
A nagy szemspirál-teszt


Kiknek ajánljuk:
elsősorban olyanok tegyék le a voksukat a Maybelline spirálja mellett, akik nem szeretnének drága spirált, de mégis minőségi termékre vágynak. Egyetlen hátránya, hogy a kötelező három réteg miatt nem túl gazdaságos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top