nlc.hu
Szépüljünk
Nagyzolás vagy valóság? Tényleg rituálé?

Nagyzolás vagy valóság? Tényleg rituálé?

Manapság nem testkezeléseket, hanem rituálékat javasolnak a szépülni és relaxálni vágyóknak. Van különbség?

El ne hidd, hogy a kényeztető szépségkezelés korunk vívmánya, elég, ha a rómaiakra és a fürdőszertartásaikra gondolsz. Már Kleopátra tejes fürdője is valami ilyesmit jelentett, de a török hammam is kétségtelenül ezt a célt szolgálta, a kötelező tisztálkodást egy magasabb szintre emelve. A második világháborút követő Caola szappanos időszak nem kényeztette el a magyar lányokat és asszonyokat, de 15-20 évvel ezelőtt mi is egyre többet találkoztunk a testkezelés szóval. Ez eleinte egyet jelentett az iszapos lében áztatott fáslis tekercseléssel, ami lucskos volt, és szürke, de valljuk meg: hatásos. Nem véletlen, hogy kisebb változtatásokkal a mai napig találkozhatunk vele a szépségszalonok kínálatában. Aztán a legújabb technikai vívmányokat használó gépek és az újra felfedezett ősrégi technikák elárasztották a szalonokat. Nézzünk néhány példát, amelyek bebizonyítják, hogy a rituálé valóban több a testkezelésnél, hiszen – egyszerre több érzékedet is kényeztetve – a testünk mellett a lelkünkre is hatnak!

Ami jó, azon nem érdemes változtatni

A török hammam valóban egy szertartás. Egyre melegebb fürdővizekben alkalmazkodik a tested a meleghez, majd – miközben egy fűtött kőágyon fekszel – a hammammester erőteljesen leradírozza a bőröd minden négyzetcentiméterét, hogy utána olívahabos szappanos párnákkal mosdassa-dögönyözze végig. Utána irány a gőzfürdő, a pihenőszoba. És ezzel nincs vége, mert az egész tetején a koronát az olajos simítómasszázs jelenti.

Hagyományos török Hamam szertartás
Hagyományos török hammamszertartás

Amikor elszabadulnak az érzelmek

Nem véletlen, hogy a ma-uri masszázst lélekterápiás céllal is szokták használni, hiszen ha teljesen átadod magad a – valóban – táncoló masszőrnek, akkor a te lelked is táncot jár. A tested minden porcikáját, még a hajas fejbőrödet is kezelésbe veszik, gyengéd, ám mégis határozott mozdulatokkal, amihez többnyire az alkarját használja a masszőr.

Nagyzolás vagy valóság? Tényleg rituálé?

 

Minden érzékszervedre hat

A Thali’Sens testkezelések sajátossága, hogy a tökéletes eredmény érdekében mind az öt érzékszervedre hatnak. Bármelyik fajtáját is választod, a hangokat, a különleges masszázstechnikát, a simogató fényeket, a csodás tájakra repítő ízeket és illatokat élvezve egyedülálló és varázslatos élményben lesz részed. A kezelések öt fajtája a menetében nem különbözik, de a világ más-más tájait idéző hatóanyagokat használják a speciálisan kialakított kezelőhelyiségekben. A radírozást, a masszázst és a pakolásokat követően nemcsak a bőröd válik selymessé, az idegeid is „kisimulnak”.

Nagyzolás vagy valóság? Tényleg rituálé?


 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top