Szépüljünk

Így sminkelj, ha már lebarnult a bőröd

Most adódik rá lehetőség, tehát most kell kihasználnod. Néhány trükkel sokáig kihangsúlyozhatod a nyári arcszíned gyönyörű árnyalatát.

A lebarnult arcbőrt jóval könnyebb és egyszerűbb sminkelni, mint a sápadtat. Ennek elsősorban az az oka, hogy ilyenkor kevésbé feltűnőek a pigment-rendellenességeink, még a kitágult pórusok sem olyan feltűnőek, és általában az apró pattanások száma is kevesebb. Persze a sminkelésben használt színekkel érdemes alkalmazkodni a bőrszín megváltozásával járó új alapokhoz. A máskor mellőzött élénk színek akár főszerepet is kaphatnak, a világos színek életre kelnek, míg a jól elhelyezett fények ügyes kezű szobrászként alakíthatják a vonásaidat.

Lenyűgöző fények

Megnézem
Összes kép (1)

Ha eddig nem tetted, akkor most már ne halogasd tovább, és szerezz be egy úgynevezett highlightert! Létezik folyékony és púderszerű változatban is, mindkettő arra hivatott, hogy az arcodra elegáns fényt vigyen, amely teljesen más, mint a zsírtól keletkező fényes réteg, és sokkal szofisztikáltabb, mint a csillámos tündöklés. Azokra a pontokra vidd fel parányi mennyiségben, amelyeket szeretnél kiemelni az arcodon, hiszen mágnesként vonzza a tekintetet. Ha bizonytalan vagy, és nem tudod, hogyan érdemes használnod, akkor próba gyanánt dolgozz csak az egyik arcfeleden: tegyél az arccsontod kiemelkedő pontja fölé, a szemcsontodra, a homlokod kiemelkedő pontjára és az állcsontodra egy árnyalatnyit, és nézd meg a tükörben, hogy mi a különbség a két oldal között! Ugye-ugye? Arra ügyelj, hogy mindig csak feszes felületen dolgozz vele, tehát az apró ráncokat kerüld el, ugyanis nem az a cél, hogy ezeket még jobban kihangsúlyozd!

Ajakír

Bár gyönyörű a divatos korallpiros kontrasztja a barna arcbőrrel és a hófehér fogakkal, nem mindenki szereti az élénk színeket a száján. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor válassz halványbézs vagy „leheletnyit rózsaszín” rúzsokat krémesen lágy fénnyel. Vagy ne is rúzsozz, egyszerűen csak szájfénnyel emeld ki az ajkadat. Trendi a szikrázó fény is ajkakon, de ezt inkább csak este vesd be, nehogy a látványé legyen a főszerep a mondanivalód helyett.

Szemrevalók

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy bármilyen halvány szemhéjfestéket is választasz, nem tudsz nagyot hibázni, egyszerű, kifinomult lesz a végeredmény. Persze nem a matt, hanem a fényes változatokra gondolunk! Dolgozz három – egymáshoz illő és csak árnyalatokban eltérő – színnel, melyek közül klasszikusan a középső árnyalat az egész szemhéjra, a sötétebb a külső szemzughoz és a mélyítővonalra, míg a legvilágosabb a szemhéj középső pontjára kerüljön.

A színek szerelmeseinek a türkizzöld és -kék, az élénklila, a királykék így nyár vége felé különösen mesteri választás a szemükre. A papagájhatás elkerülése érdekében ezeket az élénk színeket ne keverd egymással, dolgozz csak az egyikükkel! Árnyalatokat úgy is változtathatsz, hogy a festéket egy vagy több rétegben használod! Keverd a száraz/vizes felvitelt! Ha bevizezett applikátorral nyúlsz a festékbe, akkor intenzívebb lesz az eredmény, míg a legvilágosabb árnyalatot a klasszikus szemhéjecsettel tudod felvinni: pont elég egy simítás vele. Aztán ezt mélyítheted kedvedre! Ne ijedj meg az ismétlések számától, a profi sminkesek is számtalan rétegben viszik fel a festéket a tökéletes hatás érdekében. A vizes applikátoros trükkel akár a szemceruzát is helyettesítheted! A spirálozást ezúttal se blicceld el, ám a műszempillás hatást nyugodtan mellőzheted. Nappalra az élénk színek mellé elég a pillák sötétítése és formázása.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top