Szépüljünk

A probléma, amely minden második nőt érint

A nemkívánatos arcszőrzet problémája a nők közel felét érinti, mégis tabutémának számít. A britek ezen a hozzáálláson szeretnének változtatni.

A zavaró arcszőrzettel élő nők 30 százaléka szenved klinikai depresszióban, negyedük véli úgy, hogy szépséghibájuk hátrányosan befolyásolja a munkahelyi előmenetelüket, és még ennél is többen vannak azok, akiket a párkapcsolatok kialakításában korlátoznak az arcukon éktelenkedő szőrszálak – derült ki egy 1000 (18 és 65 év közötti) érintett bevonásával készült brit felmérésből. Ez adta a kiindulópontot a szigetországban a We Can Face It címmel indult kampányhoz, amelynek szervezői azt szeretnék elérni, hogy a ma még kínosnak számító téma végre kellő figyelmet kapjon, elszenvedői csendes szégyenkezés helyett elegendő információhoz és támogatáshoz jussanak.

A probléma, amely minden második nőt érint

A kampány alapvető hangsúlyt fektet arra a tényre, hogy a nemkívánatos arcszőrzet bizony nem csupán kozmetikai probléma. A We Can Face It weboldalán az érintettek tájékozódhatnak a lehetséges kezelési módokról, illetve tapasztalatot cserélhetnek sorstársaikkal. A cél, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb megoldást, legyen az egy hatékony kozmetikai eljárás, vagy akár az, hogy az illető lelkiekben megerősödve felvállalja: nő létére arcszőrzettel él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top