Szépüljünk

Ráncfeltöltés helyett mosolyfelvarrás

A "fogászati arcfelvarrással" akár tíz évvel is fiatalabbnak tűnhetünk. Műtéti beavatkozás nélkül.

A mosolyfelvarrásként is emlegetett eljárás lényege, hogy egy speciálisan kialakított porcelánhéjat helyeznek a fogsorra. A héj egyrészt elfedi a fogsor szépséghibáit – elszíneződéseket, csorbulásokat –, másrészt pedig újraformázza az arcot.

„A fogaink fontos szerepet töltenek be az arcunk szerkezetében. Ahogy öregszünk, a fogak kopnak, az állkapcsunk elmozdul és az arc magassága csökken, melynek következtében az alsó rész megereszkedik. Mindez megváltoztatja az arc arányait” – magyarázta a Daily Mail magazinban dr. Mervyn Druian fogorvos. „A porcelánhéj alkalmas arra, hogy megemeljük vele az egész arcot. Ha például a hátsó őrlőfogakra teszek héjat, azzal szélesíteni tudom az arc felső ívét, kiemelve az orcákat.”

Egyes szakemberek szerint azonban a 6000 dolláros eljárás csupán egy hóbort, mely ráadásul komoly kockázatokat is rejt. „Egy ilyen beavatkozás komoly döntés, komoly következményekkel. Visszafordíthatatlan károsodást okozhatunk azzal, ha lecsiszoljuk a természetes fogakat. Olyan embereknél, akiknek hiányos a fogsoruk, elképzelhető, hogy valóban működhet, de a többség, aki ebben nem érintett, jobban teszi, ha inkább másfajta lehetőségeket keres ahelyett, hogy kiadna erre egy csomó pénzt” – figyelmeztetett dr. Irfan Ahmad, esztétikai fogász.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top