Szépüljünk

Egy beavatkozás, ami segíthetne Madonnán és Angelinán

Madonnában és Angelina Jolie-ban közös, hogy mindkettejüknek meglehetősen csúnya, eres a keze, illetve az alkarja. Egy gyors beavatkozással könnyedén változtathatnának ezen.

Egy beavatkozás, ami segíthetne Madonnán és Angelinán

Egy beavatkozás, ami segíthetne Madonnán és Angelinán
Kleopátra és Madonna ugyanazt a krémet használja?

„A nagyon vékony és tónusos izomzattal rendelkező nőknek nincs elég zsírjuk, ami elfedje a karjaikon az ereket” – magyarázta Constantinos Kyriakides érsebész a brit Daily Mailnek  nyilatkozva. A szakember hozzátette, hogy az ilyen kiálló erek nem jelentenek egészségügyi kockázatot, „csupán” esztétikai problémát jelentenek. Egy újfajta lézeres technikával azonban  ma már teljesen eltüntethetők.

A nagyjából félórás beavatkozást helyi érzéstelenítésben végzik. A kiálló erekbe egy alig 1 milliméteres vékonyságú katétert vezetnek, aktiválják a lézert, majd lassan kihúzzák a katétert. A lézer tulajdonképpen lezárja az érintett ereket és a vért a mélyebben fekvő, kevésbé feltűnő erekbe tereli. Néhány nappal később az így kezelt vénák összehúzódnak, a szépséghiba gyakorlatilag eltűnik. „A procedúra sokkal gyorsabb és fájdalommentesebb, mint a régebbi technikák” – fogalmazott Kyriakides.

Az eljárás egyetlen hátránya – bár Madonnát vagy Angelinát nyilván nem ez tartja vissza –, hogy meglehetősen költséges: Nagy-Britanniában 4000 font – azaz nagyjából 1 millió 300 ezer forintnak megfelelő összeg –  ellenében végzik el a két karon.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top