Szépüljünk

Megoldás az öt leggyakoribb hajproblémára

Az olyan egészen hétköznapi, viszont annál idegesítőbb hajproblémákra, mint például a töredező végek, vagy épp a könnyen lelapuló haj, mind-mind létezik működőképes megoldás. Íme!
Megoldás az öt leggyakoribb hajproblémára
 2011 a vörös haj éve!

1. Gyorsan fakuló hajszín
Ha fested a hajad és szeretnéd, ha a színe minél tovább maradna friss, élénk és fényes, legfeljebb hetente háromszor mosd meg a hajad! Lehetőleg minden esetben színvédő sampont és balzsamot használj! Szőkék próbálkozhatnak citromlével is, hogy ne sárguljon be a hamvas szín.

2. Töredező hajvégek
Lehetőleg ne halogasd a rendszeres „egészségügyi hajvágást”, a legideálisabb, ha negyedévente megszabadulsz a töredezett végektől. Annak érdekében pedig, hogy minél kevesebbet kelljen ilyenkor vágni, használj töredezés elleni krémpakolást, vagy ápold a hajvégeket babaolajjal.

Megoldás az öt leggyakoribb hajproblémára
Az év legdivatosabb frizurája

3. Zsíros hajtövek
A hajtövek gyors zsírosodását okozhatja a túl gyakori hajmosás, de az is, ha túlzásba viszed a hajformázó termékek használatát vagy gyakran teszed ki – például sütéssel, vasalással – fokozott hőnek. Bármennyire is az ellenkezője „adja magát”, azt teszed a legjobban, ha ritkábban, legfeljebb háromnaponta mosod a hajad, a közbeeső napokon pedig száraz sampont használsz.

4. Elnehezült, lelapuló haj
Ha elnehezültnek, túlságosan laposnak látszik a hajad, fésű helyett térj át puha, sűrű sörtéjű hajkefe használatára! Mosásnál pedig öblítsd át a hajadat zselatinos vízzel.

5. Száraz haj
A haj elvesztett nedvességtartalmát rendkívül lényeges pótolni. Ezt leghatékonyabban jó minőségű, direkt e célra készült hajpakolással teheted meg, melyeket hetente egyszer, 10-20 percre érdemes feltenni a hajadra, de sokan esküsznek a majonézre is, és abból sem lehet baj, ha kéthetente tojással pakolod be hajadat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top