Szépüljünk

Legyen kötelező tantárgy a rágózás!

Miért kell a fül mögött pihentetni az akkor már 3 órája csócsált rágót? És ha valaki tud csukott szájjal enni, akkor ugyanez rágóval miért nem megy? Daniella újabb kiakadása.
Legyen kötelező tantárgy a rágózás!
Mióta luxus a köszönés?

A rágózással semmi bajom, sőt igazából hálás lehetek annak, aki megfejtette az örökké friss lehelet titkát. Hagyma után, randi előtt az egyik legjobb barátom, sőt igazából mindig van nálam rágó, függő vagyok. Azonban egy biztos, a rágózási szokásaimmal eddig még soha senkit nem zavartam. A diszkrét rágózás fogalmát azonban nem mindenki ismeri. Először is a rágózás nem közösségi program, nem kell az egész városnak tudnia, hogy éppen a leheletfrissítés az alkalmi elfoglaltságunk. Rágózni csukott szájjal kell, pont úgy, ahogy ebédelni. Ha a tarhonyát sikerül zárt szájjal megenni, akkor a rágózás is menni fog. Ugyanis kevés annál kiábrándítóbb élmény van, mint amikor a buszon melletted álló utastársad betonkeverő módjára, csámcsogva forgatja a rágóját a szájában. És ez csak egy a sok rágóbaki közül.

Legyen kötelező tantárgy a rágózás!A fül nem rágótartó

És ezt jobb, ha minden egyes bőrnadrágos szelídmotoros is megtanulja. Gyomorforgató látvány, és nem menő, ahogy a szürkére rágott rágógumi ott figyel a fülcimpa hátoldalán. Ráadásul ennek a tárolási módszernek a fagyiszezon kimondottan rosszat tesz, csak ebben a hónapban két olyan egyébként teljesen ápolt pasit láttam a kedvenc fagyizómban, aki ahelyett, hogy kidobta volna rágóját, egyszerűen a füle mögé ragasztotta. Valaki magyarázza meg, hogy hogyan jut bárkinek is az eszébe, hogy a füle mögé ragassza a rágóját! Lehet, hogy ez a fülcimpán tárolt cigi modern kori, egészséges változata? Ezentúl ne cigit, hanem drazsérágót keressünk a hentesek füle megött?

A hamutartó nem rágótartó, mint ahogy a beton sem

Ha az éttermek tulajdonosai azt szeretnék, hogy a rágónk a hamutartóban végezze, akkor valószínűleg lenne egy, külön az elhasznált rágóknak kitalált luk a hamutartóban. Azonban az üvegre ragadt vagy esetleg hamuba hempergetett gumigalacsin nemcsak gusztustalan, de a mosogatók életét is megkeseríti.
A betonra köpött rágók is legalább annyira felhúznak, mint fül mögé ragasztott maradványok, a különbség csupán annyi, hogy a fül mögött landoló gumi maximum a tulaj hajába ragad bele, de a kutya lábát vagy a cipő talpát nem veszélyezteti. Melegben azonban a megolvadt gumi már nemegyszer végezte a kutyám szőrös talpán, s ezt sosem egyszerű kiszedni. És akkor még a tömérdek betonra ragadt rágó látványáról nem is beszéltem. De ha Szingapúrban meg tudják oldani, hogy a betonon egyetlen ragacs se legyen, nálunk miért nem megy?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top