Szépüljünk

Duci címlaplányok a világ leghíresebb divatmagazinjában

Ha az olasz Vogue-nak sikerül elég lelkesen kampányolni a duci csajok mellett, talán leválthatják a csontkollekciókat az egészséges kinézetű nők.
Duci címlaplányok a világ leghíresebb divatmagazinjában
Kattints a legfrissebb hírekért!

A divatmagazinoknál manapság, még ha nem is mindennapos, de nem szokatlan módszer a pluszos méretű modellek alkalmazása, az olasz Vogue azonban még a szokottnál is bevállalósabb volt: júliusi borítóján ugyanis egyszerre három duci szépség pózol. A főszerkesztő, Franca Sozzani ezzel kampányol az anorexiát támogató weboldalak ellen.

Nem bújtatták bő ruhákba a molett lányokat, és még a derekukat sem retusálták. Sőt, a szépségek kifejezetten büszkén feszítenek alsóneműben. A három modell Tara Lynn, Candice Huffine és Robyn Lawley.  A barna szépség, Tara, korábban már máshol is mutogatta telt idomait: többek között a H&M „Big is Beautiful” elnevezésű ducikampányában, de az Elle és a Glamour magazinokban is láthattuk már.

Sozzani ezzel az akcióval is azt a petíciót támogatja, amely azok ellen a portálok ellen demonstrál, amelyek rossz étkezési szokásokra buzdítanak. „Az anorexia terjedésének egyik fő okozójaként mindig a divatot emlegetik, ezzel az akciónkkal azonban bizonyítani akarjuk, hogy a divat készen áll arra, hogy harcba szálljon ezzel a zűrzavarral” – nyilatkozta a főszerkesztő, aki a jövőben még több teltkarcsú modellt szeretne foglalkoztatni. Szerinte a legtöbb nőt még szebbé és nőiesebbé teszi, ha van egy kis feleslege.

Utoljára Sophie Dahl szerepelt a Vogue borítóján pluszos modellként, de ő azóta fogyott 7 kilót és néhány ruhaméretet a korábbi 42-esről.

Duci címlaplányok a világ leghíresebb divatmagazinjában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top