Szépüljünk

Nem a pasik miatt sminkelnek a nők

Minden nő szeretne jól kinézni, de nem feltétlenül a pasik miatt, hanem mert attól sokkal magabiztosabbnak érzi magát. Te sem teszel smink nélkül egy lépést sem?

Minden harmadik nő kizárólag sminkben hajlandó kimenni az utcára egy új felmérés szerint. És a nők majdnem egynegyede, 23 százaléka kb. három órán belül újrafesti magát. Ráadásul a tanulmány szerint a nők számára elfogadhatatlan még a gondolata is annak, hogy pucér arccal jelenjenek meg bármilyen nyilvános helyen.

Nem a pasik miatt sminkelnek a nőkAzt is kimutatták, hogy naponta átlagosan kilencszer gondolunk a megjelenésünkre. A legstresszesebb alkalmak, amikor különösen fontos számunkra, hogy jó benyomást keltsünk – nem fogtok meglepődni – az állásinterjúk és a randik.

A felmérésből az is kiderült, hogy a nők 16 százaléka reggelente legelőször a megjelenésére gondol. Minden ötödik résztvevő szerint ezt a szokást az édesanyjától vette át.

A kutatást vezető pszichológus szakértő ugyanakkor hangsúlyozta: ha úgy érezzük, hogy jó formában vagyunk, az jót tesz a megjelenésünknek is.

Azonban meglepő módon több mint a megkérdezett nők egyharmada leginkább más nőkre szeretne jó benyomást tenni a kozmetikumok segítségével, vagyis elsősorban az önbizalmát szeretné erősíteni, nem pedig csábítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top