Szépüljünk

Te kimennél smink nélkül az utcára?

A férfiak állítólag szeretik a "természetes" nőket. Felkutattuk nekik a tökéletest, aki sosem sminkeli magát. De az ellenkezőjét is, Miss Extrémet.

A szorgalmas kutatók szinte havi rendszerességgel szállítják különféle statisztikákat azzal kapcsolatban, hogy „az átlag nő” hányféle kozmetikumot ken magára nap mint nap. De hogyan gondolkodik a szépségről két olyan nő, akik – bár ellentétes irányban – igencsak eltérnek attól a bizonyos átlagtól.

Magdi, a természetes

Max 5 terméktől ilyen
Maximum 5 terméktől ilyen

Magdi soha nem festette magát, csak nagyon ritkán, például szilveszteri bulikon visel minimális sminket.
“Sosem árultam zsákbamacskát. Igaz, férjnél vagyok, de smink nélkül is megnéznek a férfiak és bevallom, jólesik. Egy nőnek nem kell feltétlenül kifesteni magát ahhoz, hogy észrevegyék. A férjemnek is így tetszem, smink nélkül ismert meg. A sminket valamiféle álarcnak tartom, hisz ha lemossák, teljesen másképp néznek ki a nők. Közhely, de a fontos inkább a kisugárzás és hogy az ember elfogadja magát olyannak, amilyen: érezze jól magát a bőrében.”

Magdi ennyi terméket használ naponta:
Tusfürdő, fogkrém, arclemosó tonik, dezodor. “Ha fáradtan kelek, előfordul, hogy megduzzad a szemem alatti bőr, akkor egy kis jeget teszek rá. Ha ettől nem múlna el, akkor egy pici alapozót, de ez sem jellemző. Arckrémeket egyáltalán nem használok, ehelyett heti kétszer mézes tojáspakolást helyezek az arcomra.”

Ennyi időt készülődik reggel:
15-20 perc

Vajon változik még a stílusa?
“35 éves vagyok, ha eddig nem sminkeltem magam, nem tartom valószínűnek, hogy ezután fogom.”


Cinthya Dictator, az extrém

Min. 12 terméktől ilyen
Minimum 12 terméktől ilyen

Cinthyát azonnal észreveszik, bárhol jelenjen meg. Mint mondja, a külseje azért nem átlagos, mert a lelke sem az. “Én igazából fel sem fogom, hogy ez az átlagtól eltér. Nem egy felvett stílus, egyszerűen ezek a dolgok tetszenek, így érzem jól magam. A külsőm egyfajta önkifejezés, elvarázsol a tündérek és a mesék világa, ez hozza a rózsaszín hajat és a sok tüllt, ugyanakkor a rock’n’ roll és a 60-as évek is hatnak rám. Hátránya az emberek reakciója: sokszor nem fogadnak el; meglátnak egy átlagtól eltérő külsőt, identitást, és az már csak rossz lehet. Ez elszomorít. Én jó embernek tartom magam, pozitív célokkal – magyarázza a Cinthya Dictator művésznéven ismert modell és fotós.

Cinthya ennyi terméket használ naponta:
Gyümölcsillatú tusfürdő, fogkrém, hajpakolás, sampon, fújható balzsam, hajhab, púder, tégelyes tus, szempillaspirál, pink színű pirosító, babarózsaszín rúzs, szájfény. “Nálam is előfordul persze, hogy jólesik teljes smink nélkül lenni – átlagosan havonta egyszer.”

Ennyi időt készülődik reggel:
60 perc

Vajon változik még a stílusa?
“Már lassan tíz éve ilyen a külsőm. Nem hiszem, hogy hatalmas változáson fogok átmenni. Nyilván változni mindig változik az ember, de nem gyökeresen. Talán akkor leszek „hagyományosabb”, ha a lelkületem is hagyományosodik. De ez, úgy gondolom, esélytelen.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top