Szépüljünk

Gyémántokkal kirakott kontaktlencse, 3 millióért

Egy indiai látszerész megalkotta a világ első gyémántokkal kirakott kontaktlencséjét. Drága és ijesztő.

A speciális technológiával készülő lencsében összesen 18 darab apró gyémántkövet helyeznek el, a választott dizájntól függően sárga- vagy fehérarany foglalatban. Bár nem úgy tűnik, de a tervező, dr. Chandrashekhar Chawan állítása szerint a lencse ugyanolyan kényelmes és biztonságos viselet, mint bármely hagyományos változat. 

Gyémántokkal kirakott kontaktlencse, 3 millióért

 

A lencsékből pontosan 3996 párat készítettek, egy pár ára 700 000 indiai rúpia, azaz nagyjából 3 millió forint. Dr. Chawan a készlet nagy részét Indián kívül, elsősorban az Egyesült Államokban szeretné értékesíteni, ám az amerikai szakemberek meglehetősen szkeptikusak a termékkel kapcsolatban. „Nem hinném, hogy kényelmes, és még kevésbé, hogy egészséges” – fogalmazta meg aggályait egy sajtónyilatkozatában Sal Riggio, neves New York-i optikus. Hozzátette, hogy szerinte a holmi nevetséges és értelmetlen is, mivel a fiatalok, akik hajlamosak őrültségeket művelni a testükkel, nem tudják megfizetni, a fizetőképes vásárlók viszont nem hordanának ilyesmit.

Dr. Rajesh Khanna szemész pedig arra figyelmeztetett, hogy a gyémántos kontaktlencse viselése kifejezetten veszélyes lehet, mivel túlságosan nehéz, irritálhatja a szemet és tovább ronthatja a látást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top