Szépüljünk

Beckham-frizura és kutyaparfüm – állatok a szépségszalonban

Akad, aki pandamaci-mintásra festetné ölebét, a legtöbb gazdi azonban beéri a trendi frizurával és a kutyaszagot két hétre elnyomó parfümmel.

Állatkozmetikushoz általában két okból viszik gazdáik a házikedvenceket: a nagyobb testű, erősebb kutyákat, illetve más állatokat – macskákat, tengerimalacokat, papagájokat – főleg praktikus indíttatásból, például fürdetésre, nyírásra, körömvágásra. Szépítés céljából viszont inkább az egyébként is trendi, kisebb méretű kutyák – yorki, bichon, westie, palotakutya, uszkár – érkeznek. Az állatkozmetika divatja tehát szorosan kapcsolódik a felkapott kutyafajtákhoz – tudtuk meg Szakács Bettinától, az El Bundi állatkozmetika vezetőjétől.

Beckham frizura és kutyaparfüm – állatok a szépségszalonbanAz állatkozmetikában a „teljes generál”, azaz a fürdetés, bűzmirigy-takarítás, nyírás, szárítás, karomvágás, fül- és szájápolás és illatosítás ma már alapnak számít. A nyíráson belül aztán számos változat elképzelhető: van, hogy kizárólag az egészségügyi szempontok dominálnak, a trendkövető gazdik kedvenceinél viszont annál inkább a divat. Ahogy az embereknél, úgy az állatok esetében is léteznek aktuális frizuratrendek, melyek ráadásul nemenként elkülönülnek. – Fiú kutyáknak a fejtetőn hosszabb, oldalt rövidre nyírt David Beckham-frizurát, lánykutyáknak pedig a testen rövidre nyírt, a lábak végén pamacsokban és a fejen „hajszerűen” hosszúra hagyott szőrt kérnek a leggyakrabban – árulta el a szakember. Menő továbbá a masnival, csattal rögzített copf, valamint a fonat, mely nem csupán kutyáknak, de akár hosszú szőrű tengerimalacoknak is elkészíthető.

Beckham frizura és kutyaparfüm – állatok a szépségszalonbanAz állatoknak készült ápolószerek és kozmetikumok ma már majdnem annyira bőséges és a legkülönfélébb igényeket kielégítő kínálatban kaphatók, mint az embereknek gyártott termékek. Az állatok bőrének pH-értékéhez alkalmazkodó samponok, a fésülést megkönnyítő balzsamok, ápoló olajok mellett léteznek már kutyák számára készült körömlakkok, körömmatricák és parfümök is. A kutyák körmének dekorálása hazánkban egyelőre még nem terjedt el – ami talán nem baj –, a parfümök viszont nálunk is népszerűek: – Mindenféle illatban, lány, fiú és uniszex változatban is kapható kutyaparfüm. Nagyjából két hétig érezhető az állaton, erre az időre elnyomja a jellegzetes kutyaszagot is – magyarázta a kutyakozmetikus.

Beckham frizura és kutyaparfüm – állatok a szépségszalonbanA kutyák szőrének festése külföldön, különösképp a Távol-Keleten trendi: az ottani gazdik körében főképp az dívik, hogy kutyáikat valamilyen más állat jellegzetes színeivel, mintáival festik ki, a legfelkapottabb motívum a pandamaci. Bár Bettina elmondta, hogy hozzá is fordultak már olyan kéréssel, hogy fessen pandamintásra egy kutyát, Magyarországon az ilyesmi még nagyon ritka és inkább csak a tehetős kutyatulajdonosok körében van rá igény. A kutyaszőr természetes színének élénkítésére, kiemelésére viszont festés nélkül is van lehetőség a különböző színárnyalatoknak megfelelő színélénkítő samponok és kondicionálók segítségével. 

Bettina tapasztalatai szerint a hazai gazdiknak nincsenek elrugaszkodottan extrém kívánságaik: a legkülönösebb kérés, amivel az utóbbi időben találkozott az volt, hogy nyírjon egy nevet a kutya szőrébe. A szakember kiemelte, hogy divat ide vagy oda, a kozmetikázás, csinosítás során a legfontosabb az állat egészségét, kényelmét és méltóságát szem előtt tartani.

Fotó: El Bundi kutyakozmetika
Fotó: El Bundi kutyakozmetika
 
Beckham frizura és kutyaparfüm – állatok a szépségszalonban

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top