Szépüljünk

Ázsiai szemet ragasztottak a modellnek

Ragasztószalaggal készítettek ázsiai arckaraktert a neves divatmagazin japán kiadásának egyik fotózásán Crystal Renn modellnek.

A japán kiadás kreatív igazgatója, Anna Dello Russo utasítására a sminkes az amerikai modell szeme körül a bőrt egész egyszerűen hátrahúzta és a halántékán ragasztószalaggal rögzítette, hogy a szemei a távol-keleti nőkéhez hasonlóan „vágottnak” tűnjenek. 

Leragasztották a modell szemét a Vogue fotózásán

 

Bár tudható, hogy Dello Russótól nem állnak távol a szokatlan, extrém ötletek, abban számos szakmabeli egyetért, hogy a modell arckarakterének ily módon való megváltoztatásával átlépett egy olyan határt, melyet nem lett volna szabad. Mi több, szükséges sem volt, hiszen még ha a koncepció az is volt, hogy a modell minél inkább hasonlítson egy ázsiai nőre, ezt a hatást a profi sminkmesterek vélhetőleg ragasztószalag nélkül, festékekkel is el tudták volna érni.

A modell a saját szemeivel
A modell a saját szemeivel

A kritikusok szerint a modell arcának eltorzítása mindkét kultúrát sérti, hiszen oda-vissza kicsúfolja a különböző rasszok külső jellegzetességeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top