Szépüljünk

Plasztikáztatott vagy nem? – Megoldások

Meryl Streep

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Nem – A 62 éves Meryl Streep elképesztő stílusossággal és méltósággal viseli az évek múlását és esze ágában sincs plasztikáztatni. Úgy véli, hogy egy színész számára a plasztikázott külső olyan, mintha egy fátylat viselne, ami eltompítja a kifejezőkészségét. „Az idők folyamán változunk, és ez rendben is van” – mondta egyszer, amikor az öregedésről kérdezték.


Sharon Stone

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Igen – Stone azt állítja, hogy kizárólag egyetlenegy szépészeti beavatkozást, konkrétan egy ajakfeltöltést csináltatott, még 2004-ben, a válása után. „Úgy néztem ki, akár egy pisztráng” – jegyezte meg egy interjújában, s hozzátette, hogy ez az élmény elvette a kedvét a további beavatkozásoktól. A pletykalapok és több szakember azonban állítja, hogy az 53 éves sztár vélhetőleg orrplasztikán és mellnagyobbításon is átesett, valamint hogy fiatalos külsejét arcfelvarrásoknak és botoxinjekcióknak köszönheti.

 
Kate Winslet

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Nem – Winslet a plasztikai beavatkozások egyik legelszántabb ellenzője a celebvilágban, olyannyira, hogy nemrégiben megalapította a Brit Plasztikaellenes Ligát. „Soha nem fogok plasztikáztatni. Ez ellentmond az erkölcsi értékrendemnek, annak, ahogy a szüleim neveltek, és amit a természetes szépségről gondolok. Színésznő vagyok, és nem szeretném elveszíteni az arcmimikámat” – szögezte le.

Cameron Diaz

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Igen – Első orrplasztikáján 2007-ben, egészségügyi okokból esett át: ez indoklás szerint ekkor egy korábbi szörfbaleset során elgörbült orrát egyenesítették ki. Ezt a  beavatkozást azonban több is követte azóta, ezenfelül Diaz szemmel láthatólag a botoxra is igencsak rákattant. Ehhez képest igencsak érdekesen hangzik az esztétikai beavatkozásokról alkotott véleménye: „Nem is értem, mi vesz rá valakit arra, hogy tönkretegye a karakterét. Szerintem beteges, ha valaki ezért fekszik kés alá. Én sohasem tenném, szerintem a szépség belülről fakad.”

Emma Thompson

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Nem – Az 52 éves angol színésznő is azon hírességek közé tartozik, akik nem kérnek a szépészeti beavatkozásokból, épp ezért lelkesen csatlakozott Kate Winslethez a Brit Plasztikaellenes Liga megalapításakor. „Borzasztónak tartom a fiatalság hajszolását, hogy mindenki harmincnak akar látszani még hatvanévesen is” – fogalmazott.

Julianne Moore

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Nem – Az 50 éves amerikai színésznő saját bevallása szerint több okból sem plasztikáztat: egyrészt mert fél a műtétektől, másrészt pedig, mert nem látja értelmét. „Nem hiszem, hogy az emberek jobban néznek ki tőle, legfeljebb az látszik, hogy történt valami az arcukkal” – fejtette ki véleményét.

Keira Knightley

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Igen – „Számomra túlságosan rémisztő, sohasem tenném” – jelentette ki a brit színésznő egy néhány évvel ezelőtt készült interjújában, amikor arról faggatták, szándékában áll-e plasztikáztatni valaha. Később aztán egy nyilatkozatában elismerte, hogy feltöltette a felső ajkát. Emellett valamikor 2008 környékén nagy valószínűséggel orrplasztikán is átesett, mely során eltüntették az orrából az enyhe görbületet és a korábbinál keskenyebbre formálták a testrészt.  

Rachel Weisz

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Nem – A magyar származású színésznő az esztétikai sebészet elkötelezett ellenlábasa. Kate Winslet és Emma Thompson mellett ő a harmadik alapító tagja a Brit Plasztikaellenes Ligának. Úgy véli, hogy a színészek számára egyenesen be kellene tiltani a szépészeti beavatkozásokat, mivel azok jellegtelenné teszik az egyik legfontosabb munkaeszközüket, az arcukat. „Azok az emberek, akik túl tökéletesen néznek ki, nem szexisek és nem is különösebben szépek” – jegyezte meg.

Tyra Banks

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Igen – „Abszolút ellenzem a plasztikai műtéteket” – szögezte le egy nyilatkozatában Tyra, aki bár tagadja, ám a róla készült korai fotókat, illetve a későbbieket összehasonlítva eléggé egyértelmű, hogy még karrierje elején formásabb és keskenyebb orrot operáltatott magának. A hírességről sokáig pletykálták azt is, hogy megnagyobbíttatta a melleit, ezt azonban viszonylag meggyőzően sikerült cáfolnia, amikor egy tévéműsorban a ruhája alól levette a melltartóját, és a keblei természetes módon „hullottak alá”.

Cate Blanchett

Plasztikáztatott vagy nem? - megoldások

Nem – Az ausztrál színésznő többször felemelte szavát a plasztikai beavatkozások ellenében. „Látok egy ötvenes éveiben járó nőt vagy férfit, és látom, hogy műtétekkel igyekszik eltüntetni magáról az idő múlásának jeleit. Számomra ez megszállottságól és félelemről árulkodik, és a legkevésbé sem vonzó” – fogalmazott Blanchett, aki abban reménykedik, hogy fél évszázadon belül teljesen kimennek majd a divatból a plasztikai műtétek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top