Szépüljünk

Méhek mérgétől fiatalodnak a hercegnők

Nem a botoxra, hanem egy méhmérget tartalmazó csodakezelésre esküsznek a brit királyi család nőtagjai a legújabb hírek szerint.

Kiderült, hogy egy különleges, méhméregalapú maszk jelenti a fiatalságot Kate Middleton számára: az organikus botoxként is emlegetett, sebészeti beavatkozást nem igénylő bőrápoló készítményt állítólag férje mostohaanyja, Cornwall hercegnője ajánlotta a figyelmébe.

A korábban köztudottan nagy dohányos és megszállott napozó hírében álló Camilla ugyanis meg van győződve a csodaszer hatékonyságáról, és már évek óta nagy rajongója a kezelés feltalálójának, az egykori shropshire-i szépségkirálynőnek, Deborah Mitchellnek, akinek egyedülálló készítménye a botoxszal ellentétben nem fagyasztja be a mimikát.

Méhméregtől fiatalosak
Méhméregtől fiatalosak a hercegnők

A kozmetikum körülbelül egy százalékban tartalmaz méhmérget, amelynek hatására a bőrfelszín vérellátása megnő, és az arcbőr feszesebb lesz. A különleges összetevő mellett manukamézet, sheavajat és illóolajokat is rejt a csodaszer, amely mostanra állítólag a celebek nélkülözhetetlen szépségszere világszerte: többek között Victoria Beckham, Dannii Minogue és Michelle Pfeiffer is megfordult már Deborah londoni szalonjában.

Hivatalos források szerint a szakember rendszeresen látogatja a királyi család tagjait, Kate ugyanis szívesebben kezelteti magát otthon, mint szalonokban. De az interneten is elérhetőek a díjnyertes kozmetikumok, amelyek már a Távol-Keleten is rendkívül népszerűek: több ezer szalonban oktatják alkalmazásukat.

A méhek mérgét gyógyszerként is alkalmazzák

Bár Kínában még csak néhány éve vehető hivatalosan is igénybe az akupunktúrához hasonló eljárás, a méhcsípés-terápiát a Távol-Keleten már régóta alkalmazzák csont- és ízületi bántalmakra, fájdalomcsillapításra és immunerősítésre. A méhméreg a szakemberek szerint hatékonyan javítja a kezelt terület vérkeringését. Annak ellenére, hogy a kezelés szenvedéssel jár, nagyon népszerű: sokszor állítólag egészséges gyerekeket is visznek méhcsípés-terápiára a szüleik.

A gyógyításra nem közönséges méheket, hanem különleges, tenyésztett rovarokat használnak, amelyek mérge sokféle, az egészségre hasznos hatóanyagot tartalmaz. A méhcsípést ugyanakkor nagyon körültekintően kell alkalmazni, hiszen vannak, akik már egyetlen csípésre is heves allergiás tünetekkel reagálnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top