Szépüljünk

Babapillák és rózsás ajkak – 2012 sminktrendje

Festett természetesség, átható tekintet, macskás kacérság és klasszikus glamour. Így sminkelünk jövőre.

Natúrnak látszó arc

A makulátlanra sminkelt, ugyanakkor sminkeletlennek látszó arc jövőre is trendi lesz. Legfontosabb eleme a tökéletes alapozás, mely hibátlannak mutatja a bőrt. A pillákat világos hajúak barna, sötét hajúak fekete spirállal hangsúlyozzák, ám csak egészen minimális mértékben. A szájra színtelen, matt vagy legfeljebb szolidan fényes, natúr színű ajakrúzs kerül.

Kép: style.com
Kép: Style.com

Napbarnított orcák

Pirosítóból a korallos, illetve bronzos árnyalatok jönnek divatba, melyek a természetes napbarnított hatást imitálják. A pirosítót/bronzosítót nemcsak az orcákon, de a homlokon is alkalmazhatjuk. Azért persze csak óvatosan.

Kép: Harper's Bazaar
Kép: Harper’s Bazaar

Babapillák

Az őszi–téli hónapok ragacsos póklábpillatrendjét tavasszal a babapillák váltják fel: a természetellenesen hosszú, játék babákéhoz hasonló pilla lesz a divat, mely e célra kifejlesztett szempillaspirálok használatával vagy műszempilla felhelyezésével készíthető el meggyőzően.

 

Kép: style.com, Harper's Bazaar
Kép: Style.com, Harper’s Bazaar

Cicaszemek tussal vagy anélkül

A szemsminkek terén az egyik legmeghatározóbb irányzat a cicaszem lesz, méghozzá többféle kivitelben is. 

Kép: style.com
Kép: Style.com

 
Készíthetjük klasszikus fekete tussal, de szürke vagy fekete szemhéjpúderrel is, esetleg e két technika kombinációjával; egy vagy dupla vonallal húzott változatokban egyaránt. A lényeg a minél kacérabb, macskaszerűbb forma.

 

Kép: style.com, Harper's Bazaar
Kép: Style.com, Harper’s Bazaar

Füst

Biztosra vehető, hogy nem 2012 lesz az az év, amikor a füstös szem kimegy a divatból. Sőt, a drámai szemsmink szürkés-kékes árnyalatú, elkenődött, kialvatlan hatást keltő változatban és szénfekete, „pandamacis” verzióban is megy majd.

Kép: style.com
Kép: Style.com

Aranyfény

A fényes, glitteres sminkek eddig inkább az őszi–téli, azon belül is az ünnepi szezonra voltak jellemzőek. Jövőre azonban tavasszal és nyáron is menő lesz a csilivili, aranyfényű szemsmink, melyet natúr hatású arcfestéssel illik kombinálni.

Kép: Harper's Bazaar
Kép: Harper’s Bazaar

 

Hűvös és átható

A világos szemsminkek kedvelői – ha divatosak akarnak lenni – jövőre elsősorban hűvös árnyalatú szemhéjpúderek közül válogassanak! Átható halványlilával, ezüstfehérrel és a jeges kékkel aligha foghatnak mellé. 

Kép: style.com
Kép: Style.com

Rózsás, vörös, csokoládé

A szájsminkek divatját 2012-ben az ártatlan, rózsás árnyalatok uralják majd, legyen szó akár szájfényekről, akár rúzsokról, ami azzal is magyarázható, hogy az év egyértelműen inkább a szemhangsúlyos sminkeké lesz, melyekhez a szájat csak visszafogottan illik festeni.

Kép: Harper's Bazaar
Kép: Harper’s Bazaar 

Azok viszont, akik inkább a szájhangsúlyos sminkeket részesítik előnyben, a vöröses árnyalatok palettájáról szinte bármelyiket választhatják a korallpirostól a mélyvörösig, de trendi lesz a bordós-lila és a csokoládé színű rúzs is.

Kép: Harper's Bazaar
Kép: Harper’s Bazaar

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top