Szépüljünk

Árthatnak a sztárok szépségtippjei

A hírességek által osztogatott szépség- és egészségtippek túlnyomó többsége ostobaság – állítja egy friss tanulmány.

Ártalmasak lehetnek a sztárok szépségtippjeiA brit Sense About Sience nonprofit szervezet kutatói kiválasztottak egy sor, világhírű sztároktól származó szépségápolási, illetve egészségmegőrzési tanácsot, majd az adott terület egy-egy szakértőjét kérdezték arról, hogy a tipp valójában mennyiben működőképes? Kiderült, hogy a hangzatos tippek döntő többsége nélkülöz mindenféle tudományos alapot, nem egy közülük pedig nem szimplán butaság, de ha valaki megfogadja, akár még árthat is vele.

A tanulmány konkrét példákat is említ. Egy angol divatmagazinban megjelent cikk szerint Pippa Middleton mindig hideg vízzel öblíti a haját, az ugyanis összezárja a pórusokat, amitől a haj tartást kap és fényesebb lesz. A téma elismert szakértője, dr. Frauke Neuser viszont elmondta: ez a tipp azért nem állja meg a helyét, mivel a hajnak valójában nincsenek is pórusai.

Gisele Bündchen egy nyilatkozatában leszögezte, hogy nem hajlandó fényvédő krémeket használni, mivel nem ken a bőrére semmiféle szintetikus mérget. Gary Moss gyógyszerész kutató viszont felhívta a figyelmet arra, hogy nem minden rossz, ami szintetikus, illetve ha valami természetes, az nem jelenti azt, hogy feltétlenül biztonságos és hasznos is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top