Szépüljünk

Fotótechnikával véd az öregedéstől az új csodakence

Az elsősorban képrögzítő termékeiről ismert japán Fujifilm meglepő húzással állt elő: öregedésgátló krémeket dobtak piacra. Több alapjuk van rá, mint azt elsőre gondolnánk.

A japán vállalat Astalift anti-aging termékcsaládja is azt a hatóanyagot tartalmazza, melyet manapság a legtöbb piacon lévő, trendi öregedésgátló kence: kollagént. Kevésbé közismert tény ugyanakkor, hogy a fotótechnikában sokkal régebben használják a kollagént, mint a szépségiparban. „A fotóemulzió egyik kulcsfontosságú összetevője a kollagén, épp ezért hosszú története van az e területen folytatott kutatásainknak” – magyarázta egy sajtónyilatkozatában Andrzej Brylak, a cég szépség és egészség üzletágának európai vezetője.Fotótechnikával véd az öregedéstől az új csodakence

A termékcsalád egy speciális kollagént, úgynevezett pico-kollagént tartalmaz, mely a bőrön keresztül képes bejutni és áthatolni a sejtek közötti szakadékokon. Az anyag belülről állítja helyre a bőr rugalmasságát, és ahhoz hasonlóan, ahogy a fotóemulzióban található kollagén megvédi a fényképeket a fakulástól, ez a bőrt végi meg a károsodástól. A kollagén hatását a termékekben a asztaxantin nevű antioxidáns egészíti ki, mely egy kagylókból és lazacokból kivont, természetes pigmentanyag. Az asztaxantin javítja a bőr tónusát és megvédi az UV-sugárzástól.

Az Atalift termékeket kontinensünkön elsőként Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában és Spanyolországban dobják majd piacra idén márciusban. A hazai forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top