Szépüljünk

Így készül a legérzékibb szemsmink

A tusvonal az idei év egyik alap sminktrendje, így ha eddig nem tetted, itt az alkalom, hogy megtanulj bánni a szemhéjtussal. Könnyebb, mint amilyennek tűnik.

Tény, hogy hagyományos, folyékony szemhéjtussal megfelelő kézügyesség és gyakorlat hiányában nem csekély bravúr hibátlan tusvonalat húzni. Ha kezdő vagy a témában és/vagy meg akarod könnyíteni a dolgod, válassz filchegyű vagy krémes állagú tust, ezekkel ugyanis nagyságrendekkel egyszerűbb a művelet. A filchegyű tus előnye, hogy egészen vékony és vastagabb vonalat egyaránt könnyen húzhatunk vele és a lehető legpraktikusabb, hiszen semmilyen további eszközt nem igényel, ráadásul akár egy borítéktáskában is elfér. Ha viszont szeretsz ecsettel sminkelni, akkor a krémes tus lesz a barátod, mely többféle vastagságú ecsettel is használható, nem csöppen le, és szépen, egyenletesen eldolgozható. 

Így készül a legérzékibb szemsmink

 

Így készül a legérzékibb szemsmink

 

 

Tusvonalat akár a „pucér” szemeidre is húzhatsz, de még látványosabb, ha a legalább natúr színű – vagy ha illik az öltözékedhez, akár élénkebb árnyalatú – szemhéjpúderrel kifested a szemhéjad, és erre kerül a tusvonal. Ha nem vagy biztos magadban, szemceruzával rajzold meg a vonalat, így a tussal majd csak át kell festened.

A vonal meghúzása előtt az ujjaiddal finoman húzd simára a szemhéjad bőrét! Festés közben a filcet vagy az ecsetet kissé fektetve tartsd! Először húzz vékonyabb vonalat, haladj apránként, szakaszosan! Tarts készenlétben fülpiszkáló pálcikát (legjobb a hegyes végű) és sminklemosót, hogy azonnal korrigálni tudd, ha kimész a vonalból. 

Így készül a legérzékibb szemsmink

 

 A klasszikus, „cicás” tusvonal világos és sötét szemhez egyaránt passzol, tévhit tehát, hogy viselése kizárólag a világos szemű csajok privilégiuma lenne. Ha nem Amy Winehouse emléksminket akarsz készíteni, akkor a belső szemzugtól a szemhéj nagyjából egyharmadáig egészen vékony vonalat húzz, és innentől kezdd csak vastagítani. A külső szemzugnál aztán íveld felfelé a vonalat úgy, mintha az alsó szemhéj vonalát akarnád meghosszabbítani, ellenkező esetben szomorkássá válik tekinteted. 

Így készül a legérzékibb szemsmink

Divatos idén az alul-felül tussal húzott szem is, ezt a sminket pedig többféle változatban is elkészítheted, ezek közül mutatunk most két verziót. 

Így készül a legérzékibb szemsmink

 

Első lépésben felső szemhéjadra húzz cicás tusvonalat az előző bekezdésben ismertetett módon! Ha szeretnéd áthatóbbá tenni a tekinteted, az alsó szemhéjad nagyjából felétől vagy külső harmadától indítva, közvetlenül a pilláid tövében húzz vonalat, és a külső szemzugnál kösd össze a felső vonal felfelé kunkorodó végével! 

Így készül a legérzékibb szemsmink

 

Ha viszont inkább arra törekszel, hogy megnyisd a tekinteted, optikailag nagyobbnak tűnjenek a szemeid, készíts mangafigurákat idéző szemfestést! Az alsó vonalat a belső szemzug alatt néhány milliméterrel indítsd, majd íveld közvetlenül a szempillák tövébe, végül a szemhéj utolsó negyedében megint távolítsd a pilláktól úgy, hogy a külső szemzugnál alsó és a felső vonal ne érjen össze. Ez a smink különösen előnyös lehet, ha mandulavágásúak a szemeid.

 

Így készül a legérzékibb szemsmink

 

Abban az esetben, ha szereted a kicsit extrább sminkeket, szemhéjtussal ilyet is készíthetsz. Divatos megoldás például a fecskefark-vonal, melyhez felül a belső szemzugodtól, alul pedig a szemhéj külső felétől indítva, a pillák tövében vékonyan húzd ki a szemed, majd a két vonal fecskefarkszerű végződésben érjen össze a külső szemzugodnál. 

Így készül a legérzékibb szemsmink

 

Szintúgy látványos megoldás, ha a felső szemhéjadra előbb cicás tusvonalat húzol, majd felül végigpöttyözöd. 

 

Fotó: Szeberényi Adrián
Sminkes: Rudnicki Livia
A sminkek a Maybelline termékeivel készültek. Köszönjük!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top