Szépüljünk

Aranyos tónusok – sminktippek a szőke meleg árnyalataihoz

Ragyogó és világos tincsek, csupa természetesség és napsütés, gyönyörű bézsekkel és aranyló barnákkal kombinálva. Bizton állíthatjuk, hogy a legtöbb nő ezért választja a szőkét!

Nem véletlen, hogy a festett szőkék többnyire a melegszőkét választják, ugyanis az aranyszőkétől a mézszőkén át a karamellig rengeteg árnyalata van, és ezekből – akár egy kis melír segítségével – szinte mindenkinek lehet olyat találni, ami harmonizál a természetes adottságaival.

Akiket természetes meleg árnyalatú szőke hajjal áldott meg a sors, azok világos bőrét többnyire szeplők pöttyözik, a szemük halványkék, szürkés- vagy kékeszöld, esetleg világosbarna. Míg a hidegszőke árnyalatok borzalmasan néznek ki, ha lenőve kibukkan az eredeti sötét hajszíned, addig a meleg tónusok esetében ez akár még szexi is lehet! Bízz a fodrászodban, és amennyiben sötétebb barna az eredeti hajszíned, engedd, hogy picit „csíkosra” fesse, illetve eltérő árnyalatokban tündököljön a hajtövedtől a hajvégek felé haladva. Vigyázz, mert ez az, amit csak a legritkább esetben sikerül házilag kivitelezni!
Gondolj csak Lindsay Lohanre, akinek a viselt dolgait lehet ugyan kritizálni, de a mostani karamellszőke hajszíne és a sminkje nagyon rendben van! És bár jóval szofisztikáltabban, ám ugyanilyen szupernőiesen tündököl D. Tóth Kriszta is az aranyos-mézes árnyalatú fürtjeivel.

Aranyos tónusok - sminktippek a szőke meleg árnyalataihoz

Bájos fények – így sminkelj a meleg tónusú szőkékhez

Fogadd meg a sminkesek tanácsát! Vigyázz a sötét sminkkel, mert ezek az árnyalatok könnyen keménnyé teszik a szőkék megjelenését! Ha bizonytalankodsz, akkor válassz pasztelltónusokat, azokkal nem tudsz hibázni!
  • Az alapozód legyen barackos vagy bézsbe hajló. A bőröd alapszíne alapján döntsd el, hogy ezeken belül mennyire világos vagy sötétebb tónus passzol hozzá.
  • A pirosítók közül használj barackosat vagy fáradt rózsaszínt, esetleg világosbarnát.
  • A bronzosítók közül a narancsos árnyalatba hajló világosabbakat részesítsd előnyben.
  • A szemhéjadon használhatod a barna szinte valamennyi árnyalatát, de próbáld ki a csontszíneket, a hamuszürkéket és a barackszínt is. A szemceruzák közül a barna és a türkiz is biztos befutó! Ha fémes fény, akkor csakis arany jöhet szóba, de annak az összes árnyalatával gyönyörű lesz az összhang. A szempilládat hangsúlyozhatod nyugodtan feketével, de még természetesebb lesz a hatás sötétbarnával vagy sötétszürkével. Nyáron a türkiz szemceruzához akár sötétkék spirált is párosíthatsz.
    Aranyos tónusok - sminktippek a szőke meleg árnyalataihoz
  • Az ajkadra válassz selymes bézs/barack színeket, illetve picit fényesebb barnákat. A pirosak közül a világosabb, narancsosabb árnyalatok felé keresgélj, de a paradicsompirosat is tesztelheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top