Szépüljünk

Alakformáló fehérnemű tiniknek?

A hollywoodi sztárok újra divatba hozták az alakformáló fehérneműket, a gyerekek pedig már ebben is utánozzák őket. Az orvosok szerint azonban rosszul teszik.

Alakformáló fehérnemű tiniknek?

Arról panaszkodnak a brit orvosok, hogy egyre több fiatal lány jelenik meg a rendelőkben, olyan problémákra hivatkozva, melyeknek az oka az alakformáló fehérneműk viselése lehet. Ezek közé tartoznak a húgyhólyaggyulladás, különféle bélproblémák, sőt bizonyos esetben az idegek károsodása is.

A gyártók állítják, hogy az ő fehérneműjük kényelmes, de az is tény, hogy ezek a modern termékek is azon az elven működnek, mint bármilyen középkori fűző, miszerint összeszorítják a zsírt és a belső szerveket, hogy karcsúbb látványt mutassunk bennük.

Persze valóban lehetnek olyan esetek, amikor tényleg nem látszhat át a bugyi a ruha alatt, a nemkívánatos hurkákról nem is beszélve. Ilyen például a sztárok vörös szőnyeges vonulása. Hát persze, hogy tökéletesen akarnak kinézni. Az orvosok szerint viszont az a probléma, hogy sok fiatal lány nem különleges alkalmakra tartogatja a szorítós bugyit, hanem abban jár éjjel-nappal, és mintegy alapruhadarabnak tekinti, és ennek lehetnek következményei az említett betegségek. Arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül lenne kívánatos, hogy mostantól azon kelljen versenyezniük a lányoknak, hogy kinek vékonyabb a dereka, és akinek nem sikerül hatvancentisre összehúznia a derekát, az ki sem mehet az utcára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top