Szépüljünk

BB-krémeket teszteltünk

Idény nyárra a boltok polcait elárasztották a különböző típusú BB-krémek, amelyek egyszerre fednek, hidratálnak, sőt némelyik még ránctalanít is. Itt volt hát az ideje, hogy teszteljük őket.

A BB-krémet – ami nem egy márkanév, hanem az angol Blemish Balm / Beauty Balm kifejezések rövidítése – német bőrgyógyászok fejlesztették ki. Kezdetben hámlasztások, illetve műtéti beavatkozások után alkalmazták, hogy enyhítsék és egyben el is fedjék a bőrirritációt és a hegeket.

A csodakrém piaci forgalomban Dél-Koreában debütált, ahol először a helyi hírességek használták, majd őket követve a nagyközönség is rákapott az innovatív szépségápolási termékre.
A BB-krém „ránézésre” nagyjából úgy működik, mint egy alapozó, valójában azonban sokkal többet tud annál. Nem csupán elfedi a bőrhibákat, hanem kivált egy sor különféle bőrápoló krémet is: ápolja, hidratálja, élettelivé teszi a bőrt, ránctalanít és a káros napsugaraktól is véd, tehát lényegében egyetlen felvitellel kínál megoldást szinte az összes bőrproblémára, ráadásul a csapból is ezek folynak…

A tesztelt alanyoknál mindig ugyanazt vizsgáltuk: mennyire sűrű, van-e benne fényvédő, mennyire kényelmes viselet és mennyire tartós.

BB-krémeket teszteltünk1. Maybelline Dream Fresh BB Cream

Jó hír, hogy elég erős fényvédő krém is, hiszen 30 faktoros. Két árnyalatban kapható, világosabb és sötétebb bőrhöz, azonban mindkét árnyalat elsősorban rózsaszínes, ezért narancsos tónusú bőrtől kicsit elüt. A felkenés után érdemes várni nagyjából fél percet, ugyanis az árnyalat és a textúra is változik. Mivel olajmentes, ezért zsíros vagy vegyes bőr mellé se rossz választás. Nincs maszkhatása, de mégis elég jól fed, cserébe viszont nem tartozik a legtartósabb krémek közé.

 

BB-krémeket teszteltünk2. La Roche-Posay Hydrean BB Creme

Az egyik legnagyobb kedvencünk volt a teszt során, szép, egyenletes fedést biztosít, jó viselet, és ha valakinek nincs nagyobb bőrhibája, akkor nem is igényel ennél erőteljesebb alapozást. Könnyű állagú, nagyon gazdaságos krém, ugyanis kevés is bőven elég ahhoz, hogy az egész arcbőrt befedjük vele. A leírás szerint a szem környékét érdemes kihagyni, de mi vékony rétegben oda is vittünk fel belőle. Egész napra kényelmes viselet, és tartós is. Egészséges fényt kölcsönöz a bőrnek, de mégsem lesz tőle zsíros hatású. Egyetlen hibája, hogy flakonon nem tüntették fel, hogy van-e benne fényvédő, ezért érzékeny bőrűek inkább használjanak helyette színezett fényvédőt.

BB-krémeket teszteltünk3. Garnier BB Cream

A közép-árkategóriában egyértelműen ez a krém a legjobb választás. Kétféle típusa létezik, és mindkettő készül sötétebb és világosabb árnyalatban is. Mi mindkét krémet próbáltuk, a nagyobb tégelyes változatot elsősorban száraz bőrűeknek ajánljuk, már vegyes bőrrel sem igazán működik jól. A hosszabb tégelyes változat azonban jóval könnyebb állagú krém, amely kicsit mattítja a bőrt, de mégsem lesz tőle maszkhatású sminkünk. Elég „híg”, ezért egyszerre ne nyomjunk ki túl sokat (a hagyományos változatnál ez nem jelent gondot). 20-as faktorszámú fényvédővel árulják, ami tökéletesen elég napi használatra. Könnyen és gyorsan lehet dolgozni vele, de a vékonyabbik (zsíros bőrre kifejlesztett) verziónál nem szerettük, hogy a kupak csavaros, lehet, hogy apróság, de a reggeli rohanásban igenis számít. Viszonylag tartós krém, de ne várjunk tőle egész napos fedést.

BB-krémeket teszteltünk4. Estée Lauder Day Wear BB

Az Estée BB-krémjét nagyon vártuk, ha egy cég ugyanis két olyan szuper cuccal is elő tud rukkolni, mint a Night Repair szérum és a színváltós színezett alapozójuk, akkor valami igazán nagyot kell durrantania a BB-krémek frontján. A katarzis azonban ebben az esetben elmaradt. Nagy baj nincs ezzel krémmel sem, de a bőrünk zsíros hatású volt tőle, ami a nagy melegben kimondottan rosszul jött. Jó hír viszont, hogy az egyik legtartósabb krémnek bizonyult, ezért még órákkal a felkenés után is tökéletesen mutatott a bőrünk. Összességében szerettük, de ha választanunk kellene, akkor inkább a már jól bevált színezett hidratálójuknál maradnánk.

BB-krémeket teszteltünk5. MAC Prep+Prime BB

Ha valaki már használta a MAC Face and Body alapozóját, akkor tudja, hogy milyen, amikor egy alapozó igazán kényelmes, a BB-krémtől is ugyanezt várná az ember. És szerencsére a MAC krémje tudja ezt, könnyen felvihető, de érdemes várni egy-két percet, mert ahogy beszívja a bőr, a színe kicsit változik, ezért ne ijedjünk meg, ha elsőre kicsit más árnyalatú, min a bőrszínünk. Közepesen erős fedést biztosít és 3-4 órán át simán fent marad, nem zsíros és nem nehezíti el a bőrt. Mi szerettük.

 

BB-krémeket teszteltünk6. L’Oréal Revitalift BB Cream

Ez a krém valamelyest kivételt képez a többi közül, a L’Oréal Revitalift krémje ugyanis hagyományos nappali és éjszakai változatban is létezik, ezt pedig csak megfejelték azzal, hogy piacra dobtak egy színezett változatot is. Ez pedig azért volt kimondottan bölcs húzás, mert ha valakinek beválik egy ránctalanító, akkor nehezen vált, akármennyire is nagy a felhajtás a BB-krémek körül. A L’Oréal BB-krémje jól fed (a legjobban az összes közül), tartós, könnyű felvinni, de zsíros bőrre nem ajánlott, viszont vitathatatlanul jó tulajdonsága, hogy ránctalanít. Talán ennek a krémnek köszönhetően a 45 év felettiek végre elhiszik, hogy nem a vakolatnyi alapozótól lesz fiatalos bőrük, sőt…

Krémmániások figyelem! A KrémMánia blog játékot hirdet, amellyel egy szuper könyvet nyerhettek! Nem kell más tennetek, csak kattintatni és megismerkedni, a Biginnel! Hogy mi a Bigin? Kattints és megtudod! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top