Szépüljünk

Saját szabályát szegte meg a Vogue

16 éven aluli modell pózol a lap legutóbbi számában.

A világ 19 országában megjelenő Vogue magazin májusban jelentette be, hogy a lap egyik nemzetközi kiadásában sem szerepeltetnek többé anorexiás vagy 16 éven aluli modelleket.

Nos, úgy tűnik, eddig tartott a fogadalom, ugyanis a lap kínai változatának legutóbbi számában egy amerikai modell, Ondria Hardin is szerepel, aki csak a napokban töltötte be a 15. életévét. A tinilány egyébként már 13 éves kora óta modellkedik, és olyan élvonalbeli divatházak és tervezők bemutatóin dolgozott már, mint a Marchesa, Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Stella McCartney és a Gucci, de feltűnt a Prada tavaszi kampányában is.

Ondria Hardin

Ondria Hardin

Forrás: jezebel.com 

 

Hardin a neves Ford ügynökség modellje, akik azt állítják róla, hogy nem 15, hanem 16 éves, ám más forrásokból tudható, hogy valójában 1997-ben született. Tavaly ősszel egy hasonló eset okozott botrányt: akkor a szintén 15 éves Valerija Sestic dolgozott a New York-i divathéten, holott az alsó korhatár ott is 16 év volt. A lányt képviselő Women Management modellügynökség akkor azzal magyarázta ki az esetet, hogy nem ellenőrizték a lány iratait, és bemondásra elhitték neki, hogy elmúlt 16. A Vogue viszont egyelőre mélyen hallgat Ondria Hardin ügyében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top