Szépüljünk

A rajzfilmfigurák köztünk élnek

Fiatal nők, akik akár plasztikai műtétek sorozatát is vállalják azért, hogy úgy nézzenek ki, mint egy japán rajzfilmfigura. Cuki vagy ijesztő?

Japánban több évtizede trendi a kawaii (cuki, bájos) stílus, melynek hívei – többnyire tinilányok és fiatal nők – olyanná változtatják a külsejüket, mintha legalábbis életre kelt játék babák vagy animefigurák lennének.

Cukilányok
Habos-babos cuki lányok

 
Az elmúlt években azonban már nemcsak a Távol-Keleten, de világszerte egyre akadnak hívei az irányzatnak, köztük olyanok is, akik nem csupán egy-egy jelmezbál vagy animefesztivál kedvéért válnak babalánnyá, hanem „életvitelszerűen” azok. Ilyenek például a 17 éves amerikai Dakota Rose és a 15 éves brit Venus Palermo. Bár ők is meglehetősen valószínűtlenül néznek ki, ezt csupán sminkkel, kontaktlencsékkel, hajfestéssel és persze öltözködéssel érik el, plasztikai beavatkozáson – egyelőre legalábbis – nem estek át.

Venus Palermo és Dakota Rose
Venus Palermo és Dakota Rose

 

30 millióért lehetsz rajzfilmfigura

Akadnak azonban olyan nők is, akik annyira szeretnének hasonlítani a japán rajzfilmfigurákra, hogy kés alá fekszenek és drasztikusan átalakíttatják a külsejüket. Ezt tette például egy 29 éves, szingapúri divattervező, Jacqueline Koh, aki tíz szépészeti beavatkozáson esett át, mire olyan lett külseje, amilyenre vágyott. Plasztikáztatta a szemhéját, az orrát, korrigáltatta enyhén elálló füleit, keskenyítette az arcát, állimplantátumokat és botoxinjekciókat kapott, emellett több zsírleszívása és mellnagyobbító műtéte is volt.

A műtétek előtt és után
A műtétek előtt és után

 
Mindez összesen 136 000 dollárjába, azaz közel 30 millió forintba került. Koh a sajtónak úgy nyilatkozott, megérte az anyagi áldozat és a műtétekkel járó szenvedés, mivel úgy érzi, hogy tízes skálán végre tíz pontot érdemel a külseje, belül pedig ugyanaz maradt.

Nem Photoshop

 

Tina Leopard
Tina Leopard

Bár ő maga ezt nem ismeri el, mégis szinte egészen biztos, hogy a kínai animemodell, Tina Leopard arca is plasztikai sebészek munkája. Amikor a hatalmas szemű, valószínűtlenül hegyes állú lány fotói felbukkantak az interneten, a többség még Photoshopra gyanakodott, annyira elképzelhetetlennek tűnt, hogy ilyen külsejű eleven ember létezhet. Azóta azonban videofelvételek is bizonyítják, hogy Tina bizony élő személy, és valóban úgy néz ki, ahogy a képeken.

 
Hozzánk sokkal közelebb, Ukrajnában is él azonban egy hús-vér rajzfilmfigura, Anasztaszja Spagina. A 19 éves lány évek óta odavan a japán rajzfilmekért, ám ahhoz, hogy hiteles animekarakter lehessen, 40 kiló túlsúlytól kellett megszabadulnia.

Csak smink?
Csak smink?

 
Ahhoz, hogy így nézzen ki, naponta több órán át sminkeli magát, és a különleges arcfestések elkészítésének technikáiról videókat is készít, melyeket a YouTube-on már közel 8 millióan néztek meg.

 
Kissé hihetetlennek tűnik, de plasztikai műtétje állítólag még nem volt, viszont már tervezgeti miket szabat át magán, ugyanis jelenlegi formájában még nem tartja elég tökéletesnek a külsejét. Elsőként szemnagyobbító műtétet szeretne végeztetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top