Szépüljünk

Itt az arcfelvarrást helyettesítő ragasztó!

A ragtapasszal rögzített arcbőr persze nem újdonság, a filmiparban évtizedek óta használják, de most már az interneten is rendelhetünk magunknak belőle.

Ha korunk előrehaladtával elkezd lógni az arcbőrünk, az arcfelvarrás egyetlen alternatívája az ideiglenes, hasonló eredményt nyújtó arcfelvarró tapasz.

A modellek, színészek és színésznők évtizedek óta ismerték ezt az apró trükköt, mellyel az arcot sok-sok évvel lehet megfiatalítani csupán fél perc alatt, ráadásul nagyon olcsón.

Az úgynevezett facelift tape nem sokban különbözik a hagyományos ragtapasztól. Az átlátszó tapaszokat a halántékra és fültő alá teszik fel, a bőrt pedig a fejbőr felé húzzák vele. A két oldalon rögzített tapaszokat egy rugalmas, de nagyon erős gumiszalag tartja össze a fej hátsó felén, így kvázi hátrafeszítve a laza bőrt.

A probléma csak az lehet vele, hogy rövid hajjal elképzelhetetlen a viselése, mert akkor nem lenne, ami eltakarja a tapaszokat, de persze egy rossz mozdulat is felfedheti a turpisságot. (Mint például a képen látható Chernél két évvel ezelőtt.)Itt az arcfellvarrást helyettesítő ragasztó!

Mivel az arctapasz a színházi világból származik, a színpadi sminkekkel, parókákkal, a színpad adta jótékony magaslattal és fényviszonyokkal jól használhatóak voltak a tapaszok, azonban a mindennapi szépészeti gyakorlatban nem terjedtek el. Most viszont olyan változatok is megjelentek a piacon, mellyel alkalomra vagy fotózásra bárki visszafordíthatja az időt egy jó évtizeddel, bár arra még nem találtak megoldást, hogy reggel hogyan magyarázzuk meg a dolgot a partnerünknek, hiszen aludni azért nem lehet úgy, hogy egy gumiszalag feszíti az arcunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top