Szépüljünk

Készíts házi arcradírt sütőtökből!

A sütőtökben sok az A-vitamin, ami miatt pattanásos és érett bőrre is nagyon jó hatással van.

Készíts házi arcradírt sütőtökből!Igaz, hogy a halloweennek már vége van, de azért tököt még most is bárhol lehet venni. A következő szezonális és nagyon egyszerű arcradírt mindenkinek ajánljuk, aki tisztább és egyenletesebb bőrre vágyik.

Íme az összetevők:

• 2 evőkanál főtt sütőtök

• 1 evőkanál nyers papaya (hipermarketekben beszerezhető)

• 1 evőkanál méz

• 1 (barna) cukor

Keverjük össze az összetevőket és rakjuk fel az arcbőrre, majd 3-5 percig gyengéd, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be a bőrbe. Hideg vízzel öblítsük le! A hűtőben pár napig gond nélkül eláll a keverék.

Készíts házi arcradírt sütőtökből!
Miért pont ezek az összetevői?

A sütőtöknek nagyon magas az A-vitamin tartalma, amely úgymond természetes retinol, az öregedésgátló krémek fő összetevője. (Ha magában nem szeretjük, készítsünk belőle lekvárt!) A papaya olyan természetes antioxidánsokban gazdag, mint például a papin, mely segít eltávolítani a bőrről az elhalt sejteket és tisztítja a pórusokat. A méz természetes hidratálóként működik, azaz a bőrbe zárja a nedvességet, valamint erős gyulladásgátló, a cukor pedig a bőrmegújulást segíti elő az erős dörzsölő hatásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top