Szépüljünk

A szén-dioxid az új botox?

Idegméreg helyett szén-dioxidot injekcióznak a bőr alá. Minimum jobban hangzik...

A szén-dioxid az új botox? A botoxkezelések kíméletesebb alternatíváját jelentheti a karboxiterápia, vagyis a szén-dioxidos kezelés.

Az eljárás során szén-dioxid gázt injekcióznak a bőr alá, mely serkenti a bőr rugalmasságát adó kollagén termelődését, tágítja az ereket, javítja a vérkeringést, sőt a zsírsejteket is elpusztítja. Ennek hatására a ráncok halványulnak, a bőr fiatalosabbnak tűnik, de a beavatkozás csökkenti a szem alatti karikákat és halványítja a hegeket is, valamint serkenti a hajnövekedést és még narancsbőr ellen is beválik.

„Amikor először hallottam róla, szkeptikus voltam. Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Kezdetben ingyen ajánlottam fel a pácienseimnek, hogy lássam, milyen hatással van hegekre, striákra, sötét karikákra – mesélte dr. Ravi Jain plasztikai sebész egy brit lap riportjában. – Legnagyobb meglepetésemre mindenkinek bevált, és visszajöttek, hogy újabb kezeléseket kérjenek, még az után is, hogy már fizetniük kellett érte.”

A szakember szerint a módszer ugyan ígéretesnek tűnik, de további tapasztalatokra és vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy pontosan megismerhetők legyenek az előnyei, illetve az esetleges hátrányai és a hosszabb távú hatásai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top