Szépüljünk

Már körömlakkot is kölcsönözhetünk

Háromszor festheted ki a körmöd a kibérelt lakkal. Állítólag mérhető, hogy betartottad-e a szabályt.
Kölcsönöznél?
Kölcsönöznél?

Meglehetősen bizarr kölcsönzői szolgáltatást indított egy amerikai cég: körömlakkokat adnak bérbe.

A Lacquerous.com regisztrált tagjai havi 18 dolláros, vagyis nagyjából 3900 forintos tagsági díj ellenében minden hónapban három üveg márkás körömlakkot kapnak kölcsönbe. A lakkok 30 napig lehetnek a bérlőnél, aki ezalatt legfeljebb háromszor kenheti ki a körmeit mindegyik lakkal, majd a kölcsönzési idő lejárta után vissza kell küldenie azokat.

A cég azt állítja, hogy pontosan tudják mérni, hogy mennyi hiányozhat a körömlakkokból a megengedett három lakkozás után, ugyanakkor a szabály betartása bizalmi alapon működik, vagyis a tagoknak akkor sem kell büntetésre számítaniuk, ha a megengedettnél esetleg többet fogyasztottak.

A körömlakkok addig járnak körbe a tagoknál, míg el nem fogynak, vagyis értelemszerűen kaphatunk olyan üveget, amiből előttünk már többen is használtak, ám a kölcsönző leszögezi, hogy nem kell attól tartanunk, hogy fertőzést kapunk, mivel a kutatások azt bizonyítják, hogy a körömlakkokban nem élnek meg a baktériumok.

Az ötlet egyébként bevált, a kölcsönző máris maximális taglétszámmal működik, és több ezren vannak várólistán, akik szeretnének csatlakozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top