Szépüljünk

Így kell körmöt vágni az űrben! – videó

Megmutatjuk, milyen trükkös manikűrtechnikát fejlesztettek ki az űrhajósok, bár a Földön nem sok lehetőségünk lesz kipróbálni.

Vannak olyan dolgok, amiknek semmi haszna, mégis tökéletesen lenyűgöznek bennünket. Ilyen ez a videó is, amiben egy kedves, bajszos űrhajós mutatja meg, hogyan vágják a körmüket a súlytalanság állapotában a Nemzetközi Űrállomáson. Már az is megkapó, hogy a körömcsipeszre tépőzárat ragasztanak, és így erősítik a nadrágjukhoz, hogy el ne szökjön.

„Ha levágom a körmöm, akkor a kis darabok nem esnek le a földre, hogy össze lehessen őket seperni, hanem összevissza szálldogálnak a levegőben. Belemehetnek a szemünkbe, vagy belélegezhetjük őket, és ezt nem hagyhatjuk” – ismerteti a drámai alaphelyzetet a kanadai Chris Hatfield, aki egyébként hamarosan az űrállomás parancsnoka lesz.

A megoldás a levegőelszívó, ami magához szippantja a körömdarabkákat, bár itt sem árt résen lenni, ahogy a videón is látszik. Aki türelmetlen, az tekerjen 1:00-hoz, akkor kezdődik a manikűr. Abba pedig bele sem merünk gondolni, hogy a hajvágást hogyan oldják meg, de a szemöldökszedés is vicces feladat lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top