Szépüljünk

Sminktípusok és festésük

Általában hétköznap egyszerűbben sminkeljük magunkat, de ha elmegyünk például egy partira, már más a helyzet, nem is beszélve arról, ha mondjuk éppen az esküvőnkre készülünk. Nézzük, mit kell tudni a sminktípusokról – bloggerünk segít.

Nappali smink

Általában ezt ismeri mindenki, az aktuális trendek változhatnak színekben, de ez többnyire visszafogott, sokszor az apróbb bőrhibák elkendőzésére használják, divat a natúr sminkek alkalmazása. Előfordul, hogy még a szemhéjra sem, vagy alig tesznek színeket, nemhogy két árnyalatot legalább. Ha valaki bizonytalan a sminkekben, hogy mi áll jól neki, többnyire egy alapozó, pirosító és spirál együttesével letudja. Vagy még alapozót sem tesz fel, csak egy szempillaspirált, egy szemceruzát és egy szájfényt. Ezt a képet egy általam, sminkesként készített nappali sminkről csináltam.

Az életben egy szép visszafogott, szemkiemelős smink volt, alapozóval, pirosítóval és két színes satírral. Nos, mint látható, még vaku nélkül fotózva is semmi nem látszik belőle. Szintén nappali sminket mutattam be az előző bejegyzésemben, de az mégis alkalmi smink volt, hiszen fotózásra készült. A különbség ugyanolyan sminknél már szembetűnő. A különbség abban van, hogy fotózásnál a vaku alapból fehérít a bőrön és a sminken is, így egy-két árnyalattal erősebbre kell készíteni. Na pont ezt a pár árnyalatot töröltette le a feleségéről a ma már férj, aki el is hitte neki, hogy borzasztóan néz ki.

És mi a helyzet az alkalmi sminkkel? Az ArcSzíntér blogon kiderül.

 

Smink típusok

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top