Szépüljünk

A szépség hozzáállás kérdése

Egy kísérlet során arra kérték a nőket, viseljenek két hétig egy "szépségtapaszt", amitől szebbnek fogják érezni magukat...

A Dove márka évek óta dolgozik azért, hogy a nők meglássák magukban a szépet, és a hiányosságok helyett arra fókuszáljanak, amitől szebbnek, boldogabbnak, magabiztosabbnak érzik magukat. A mostani, Szépségtapasz című kísérlet is ugyanezt a célt tűzte maga elé.

A projekt vezetője a New York Times bestsellerírója, dr. Ann Kearney-Cooke pszichológus volt, aki nem kevesebb, mint harminc éve folytat tudományos kutatásokat a női testkép és önbecsülés témakörében. A kísérlet során dr. Kearney-Cooke felkérte a résztvevőket, hogy viseljenek két hétig egy egyedi “szépségtapaszt”, amitől szebbnek fogják érezni magukat. Ezt követően a nőket megkérték, hogy számoljanak be a két hétben átélt személyes tapasztalataikról, melyek gyökeresen megváltoztatták az életüket. A hölgyek kivétel nélkül úgy érezték, hogy a “szépségtapasz” javított az önbecsülésükön, ezért a magánéletükben is olyan mértékű változás következett be, amekkorát korábban remélni sem mertek. A kísérlet végén elárulták a nőknek, hogy a “szépségtapasz” valójában nem tartalmazott semmit, és azt, hogy szépnek érezték magukat, csakis önmaguknak, a bennük rejlő szépségnek köszönhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top