Szépüljünk

Pirosítás egyszeregy

A pirosítás a sminkelés egyik fontos lépése, de nem mindegy, hogyan csinálod. Bár nem nehéz, de egy dologgal tisztában kell lenned hozzá: hogy milyen az arcformád.

A legegyszerűbben úgy tudod megállapítani az arcformádat, hogy jó szorosan felkötöd a hajad, odaállsz a tükör elé, fogsz egy szemceruzát, behunyod az egyik szemed, és körberajzolod az arcod a tükörben. (A szemcerka egy kis ablaktisztítóval leszedhető.)

Ha evvel megvagy, nézd meg, hogyan pirosíts!

Ovális Arc

Az arccsont felső-külső részétől indulva lefelé, az arccsont irányába satírozzunk.

Pirosítás egyszeregy

 

Hosszúkás Arc

Középre, az “almácskákra” ütögessünk fel az ujjainkkal egy kis pirosítót, majd vízszintesen egy ovális formában dolgozzuk el. Az arcot optikailag kerekíthetjük, a hajtőhöz, lefelé irányuló mozdulatokkal, és az áll hegyére ütögetett színnel.

Pirosítás egyszeregy

 

Kerek Arc

Elsőként a homlokunk felső-szélső oldalát színezzük, majd az ovális formáért széles mozdulatokkal vigyük fel a pirosítót, a járomcsontra: Fentről, majdnem az orr vonaláig. Végül lent, az állcsont két oldalára is vihetünk fel színt.

Pirosítás egyszeregy

 

A Szív Alakú Arc

Az első két lépés a kerek arc pirosításához hasonlít, mert ez a része az arcnak hasonlóan széles mindkét típusnál, de itt a hegyes állat, az állcsúcsra ütögetett pirosítóval tompíthatjuk

Pirosítás egyszeregy

 

Sárkány Márta vezető sminkes is tartogat néhány tuti tippet a pirosításhoz, ezeket a Sourire blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top