Szépüljünk

Szépségápolás: 6 hamis tipp a netről

Az interneten tényleg szinte mindenre találunk választ, de vigyázat, hamar aknamezőre tévedhetünk! Bizonyára sokan rákerestetek már házi készítésű éjszakai maszkra, DIY-krémekre, de biztos, hogy teljesen megbízhatóak azok a források, ahonnan tájékozódtok?

Dr. Jeff Benabio San Diego-i bőrgyógyász és a Dove Men+ bőrápolási szakértője szerint túl szép, hogy igaz legyen minden, amit olvasunk az interneten. Néhány elterjedt gyógymódról, trükkről, pakolásról mondta el az igazságot a Refinerynek.

1. Állítás: a smink fixálásához használj hajlakkot.

Tény: “Ez szörnyű ötlet” – mondja Benabio. A hajlakk ugyanis eltömíti a pórusokat, ettől pedig akné alakulhat ki. Szóval a hajlakkot a hajra használjuk, ne az arcunkra.

Szépségápolás: 6 hamis tipp a netről

 

2. Állítás: Tegyél éjjelre fogkrémet a pattanásra, és reggelre eltűnik.

Tény: Erre az orvos azt mondja, van ugyan benne némi igazság, hiszen a pattanás egy eltömődött pórus, amelynek belsejében baktériumok vannak. A fogkrém valóban alkalmas a baktériumok elleni harcra, főleg a benne található összetevők (xylitol, trikozlán, valamint egy finom, homokszemszerű anyag, amely segít a fogak polírozásában) miatt. Ugyanakkor Benabio szerint a fogkrém bőrirritációt okozhat, égést, viszketést is eredményezhet. Éppen ezért elsősorban szalicilsavas vagy benzoil-peroxidos kezelést ajánl.

Szépségápolás: 6 hamis tipp a netről

 

3. Állítás: A cellux puhítja az ajkakat, használatával szánk szupersima lehet.

Tény: Az ajakbőr rendkívül érzékeny, ezért ha repedezett a száj, inkább használjunk ajakradírt. A szakember azonban ezzel kapcsolatban is mértékletességre int: a túlzott radírhasználat is ugyanolyan bőrirritációhoz vezethet. A legfontosabb tehát, hogy ajkunk folyamatosan hidratálva legyen, így használjunk olyan ajakbalzsamot, amely lehetőség szerint egész nap nedvesen tartja szánkat, ezzel megakadályozhatjuk kiszáradását. Jó hír, hogy házilag is készíthetünk ajakhidratáló csodakrémet: 1 evőkanál méz, kevés kókuszolaj, vagy vazelin, valamint két teáskanál fehér vagy nádcukor kell hozzá – nemcsak szádra, testedre is kenheted!

A további 3 hamis állítást a Girl Power blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top