Szépüljünk

Villámgyors szépségtippek – ha csak 5 perced van

Elaludtam, körülöttem ugrál a gyerek, semmi kedvem. Ezek nem jó érvek, hiszen elég néhány perc, hogy tökéletes sminkkel és frizurával lépj ki a lakásból. Miért mondanál le róla? Íme a megoldás pontról pontra.

Mándli Zsófia, 7 éves
Mándli Zsófia, 7 éves

1. Töröld át az arcodat tonikkal vagy ásványvízzel, ezzel megszabadítod a felesleges faggyútól, illetve felélénkül tőle a bőröd.

2. Krémezd be az arcodat és a nyakadat egy könnyű nappali krémmel, lehetőleg UV-szűrőssel, mert így egy kalap alatt a fényvédelemről is gondoskodsz.

3. Jó, ha a krém teljesen beszívódik, addig is fésüld ki a hajadat, fogd hátra egy pánttal, vagy tűzd el egy csattal, hogy a sminkelés végén néhány mozdulattal készíthesd el a rendezett frizurádat. Ha nagyon elaludtad, akkor dolgozz bele egy kis újjáélesztő hajkrémet vagy kimosást nem igénylő balzsamot, ez jó, ha hat néhány percig.

4. Most jöhet az alapozó. Rábeszéllek a folyékony vagy krémes használatára, mert azzal tudsz a leggyorsabban dolgozni. Először tedd a kézfejedre, majd pöttyökben vidd fel az arcodra, és egyenletesen oszlasd el a bőrödön.

5. Amíg az alapozó biztosan megszárad, kapd elő a szempillaspirált, és húzd át a pilláidat a festékkel.

6. A jó öreg hármastrükk bevetésével vigyél fel bronzosítót. Rajzolj egy képzeletbeli hármast a homlokod közepe, az arccsontod és az állvonalad érintésével, majd ezt ismételd meg a másik oldalon is. Aztán még egy ecsetvonás az orrnyergedre, és kész.

7. Pici szájfénnyel vagy ajakápolóval tökéletesítsd a munkádat, ettől sokkal természetesebb lesz a megjelenésed.

Kozma Kata, 6,5 éves
Kozma Kata, 6,5 éves

 

8. Most nincs idő sokáig vacakolni a hajaddal, ha rövid, akkor pici waxot dolgozz el rajta, és rendezd az ujjaid segítségével formába. A hosszú hajat fogd össze lófarokba, és ha úgy jobban szereted, akkor vizes kézzel húzogass ki egypár apró tincset.

9. Ne mondj le a parfümről: egy fuvintás vele magad fölé a levegőbe, és hagyd, hogy rád hulljanak a parányi cseppek, így biztosan nem lesz rajtad túl erős az illat. Már indulhatsz is!

Jósa Flóra, 6 éves
Jósa Flóra, 6 éves

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top