Szépüljünk

Hogyan kell megjavítani a törött rúzst?

Nem kell a törött rúzst rögtön a kukába dobni, sokkal okosabb dolog megjavítani. Megmutatjuk, hogy kell.

Az ember lánya bizony nagyon vigyáz a kedvenc rúzsára, de történhetnek balesetek. Legszívesebben sírva fakadnánk, mikor a törött rúzs darabjait szorongatjuk a kezünkben. Ne essünk kétségbe, a dolog helyrehozható. Megmutatjuk, hogyan kell összeragasztani a rúzst, ha kettétört. 

Hogyan kell megjavítani a törött rúzst?

Amire szükségünk lesz a rúzs összeillesztéséhez:

  • öngyújtó vagy gyufa
  • fogpiszkáló

A javítás menete:

  1. Tekerjük ki teljesen a rúzs maradék részét, és nagyon-nagyon óvatosan melegítsük meg a törött felületet, majd a letört darab végét is tegyük a tűz fölé. Nagyon figyelmesen végezzük ezt a műveletet, ha a rúzs megég, akkor tényleg ki lehet dobni. 
  2. Ha a maradék rúzs felső rétege kicsit megolvad, tapasszuk hozzá a letört darabot. A fogpiszkálóval dolgozzuk össze, az illesztést függőlegesen simogatva tüntessük el a réseket.
  3. Ha ez kész, rakjuk a rúzsra a kupakját és pár órára tegyük a kozmetikumot a hűtőszekrénybe. Ha teljesen kihűlt, készen is vagyunk, a rúzs újra tökéletesen használható. 

Így is használhatod a törött rúzst:

Hogyan kell?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top