Szépüljünk

Több mint 40 év után először választottak Miss Irakot

A 20 éves Sajma Abdelrahman az utolsó, 1972-ben tartott királynőválasztás óta az első, aki az ország legszebbjét illető koronát viselheti.

Több mint 40 év után először választottak Miss Irakot, a címet a 20 éves, kirkuki Sajma Abdelrahman viselheti. Az egy bagdadi szálloda báltermében szombat este meghozott döntéssel egyetértett a közönség, a terem hátsó sorait elfoglaló fiatal férfiak székeikre felállva kiabálták a győztes nevét. “Nagyon boldog vagyok, mert látom, az ország halad előre. Ez a verseny csodálatos volt, sikerült mosolyt csalnia az irakiak arcára” – nyilatkozta Sajma Abdelrahman, miközben csodálói rohamát igyekezett távol tartani magától. Elmondása szerint a hírneve abban lesz segítségére, hogy a háború alatt lakóhelyükről elűzött gyerekek oktatására irányuló kezdeményezéseket támogassa.

forrás: theguardian.com
A győztes, Sajma Abdelrahman – Forrás: theguardian.com

Azt reméljük, a rendezvénnyel Irak hallatja a hangját, megmutathatja, hogy élünk, a szívünk még mindig dobog” – hangsúlyozta Szenan Kamel, az esemény művészeti vezetője. A szervezők a szépségversenyt a háború szörnyűségei feletti győzelemként ünnepelték.

forrás: theguardian.com
Az estélyi ruhás felvonulás – forrás: theguardian.com

Ott lesz a Miss Universe-en

A lányok műsorában több volt a beszéd, mint a pózolás. Magas sarkú cipőben, ujjatlan, ám térdet takaró estélyi ruhában vonultak a színpadra, hogy a zsűrinek jótékonysági terveikről beszéljenek. A versenyt úgy szervezték, hogy megfeleljen a nemzetközi feltételeknek, így a győztes részt vehessen a következő Miss Universe-választáson. Voltak azonban csak az országra jellemző részei is a show-nak, például az ajtónál álló gépfegyveres őr.

Olvass még szépségversenyekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top