Szépüljünk

Ma is majdnem szép lettem: DIY szépségtrükköket teszteltem

Az interneten számtalan szépségtrükköt találhatunk, hogy otthoni alapanyagokból, olcsón hogyan tudunk ragyogó arcbőrt, táskák nélküli szemeket és tökéletes sminket varázsolni magunknak. Hat ilyen trükköt teszteltem magamon.

Nem volt egyszerű a választás a trükkök közül, mert valóban olyanokat szerettem volna, amikhez megvan minden eszközöm itthon. Végül egyetlen kakukktojás lett a hatból, mert M&M’s csokit nem tartok a spájzban állandóan, úgyhogy ezt az egyet venni kellett, de nem bírtam kihagyni, annyira abszurd volt az ötlet, hogy valaki csokit kenjen a szemére. 

1-2. Harc házilag a karikás, táskás szem ellen

A táskák – sőt bőröndök – és karikák a szemem alatt már szinte hiányoznának, ha nem lennének, annyira megszoktam őket. Egy pillanatig sem hittem el, hogy a fagyasztott kanál vagy a zöld teás filter majd egy csapásra megszünteti a szemem körüli gondjaimat.

A kanalas trükknél a fagyasztóba kellett tenni két kiskanalat és ezeket ráhelyezni a szemre, hogy aztán kis idő alatt lehúzza róla a duzzanatot, azaz a táskát. Nem láttam változást tőle, de annyira hideg volt a kanál, hogy nem is tudtam pár másodpercnél tovább a szememen tartani. Valószínűleg csak én vagyok a puding, hogy nem bírom elviselni a szemem környékén lévő érzékeny bőrön a jéghideg kanalat.

Ma is majdnem szép lettem: DIY szépülős trükköket teszteltem

A zöld tea filteres trükknél a leforrázott, kihűlt filtereket kellett a szememre tenni, hogy a karikák megszűnjenek. Lehet, hogy ha naponta fél órát eltöltenék így, hogy filterekkel a szememen heverészek a kanapén, lenne hatása, de bevallom, ezt nem próbáltam ki. Öt perc alatt mindenesetre nem történt csoda.

Ma is majdnem szép lettem: DIY szépülős trükköket teszteltem

3. Hidratálásért és sugárzó bőrért kókuszolajos-kávés maszk

A recept szerint egy evőkanál darált kávét keverjünk el egy teáskanál olívaolajjal és egy teáskanál kókuszolajjal. A keverék valóban elég jól felkenhető az arcra, hamar rá is szárad, és átdörzsölve a kávé arcradírként megújítja a bőrt. A kókuszolaj pedig köztudottan jó bőrápoló, úgyhogy ez a maszk használhat azoknak, akik rendszeresen alkalmazzák. Nekem nem lett a kedvencem, mert macerás volt lemosni, utána pedig mosdót kellett takarítanom.

Ma is majdnem szép lettem: DIY szépségtrükköket teszteltem

4. Tojásfehérjés pakolás a miteszerek ellen

Elvileg ez a trükk arra hivatott, hogy leegyszerűsítse a dolgunkat és könnyedén eltávolítsuk vele a mitesszereket, de igazából azért nem olyan nagyon egyszerű. A feladat, hogy kenjük le az arcunkat tojásfehérjével, arra rakjunk egy réteg papírzsepit, majd azt is kenjük le bőven fehérjével és hagyjuk az arcunkon fél órát száradni. Majd amikor leszedjük, a bőrünk olyan tiszta lesz, mint még soha.

Elismerem, tényleg tisztító hatása van, de nem voltam felhőtlenül boldog, amikor öt percig bénáztam a papírzsepi rétegekre szedésével, addigra rászáradt a fehérje első rétege az arcomra, úgyhogy újra kellett kenni. Én ennél egyszerűbb lény vagyok, nem szeretem, ha túl sok időm és energiám elmegy ilyen szépészeti dolgokra, inkább az instant megoldások híve vagyok: tégelyből rákenem az arcomra, majd lemosom nyom nélkül, és máris szépnek érezhetem magam.

Ma is majdnem szép lettem: DIY szépülős trükköket teszteltem

5. M&M’s szemceruza

Vagyis a szemceruza és szemhéjtus keveréke inkább. Teljes badarság már eleve az, hogy csokival húzzuk ki a szemünket, de ráadásul még nem is működik jól, mert elkenődik, lassan szárad, úgyhogy nem rohanós reggelekre való varázslat. A gyerekeim szemrehányó pillantásait pedig még most is érzem magamon, hogy ilyen butaságokra pazarlom az egyik kedvenc csokijukat.

A lényeg egyébként az volt, hogy vízfürdő fölött, kis vízzel olvasszuk fel a csokikat, adjunk hozzá kis folyékony alapozót és fekete szemhéjpúdert, hogy megkapjuk a rendkívül gazdaságos szemceruzatust. Érthetetlen, hogy ez miért tűnik bárkinek jó ötletnek, de a videón a lány határozottan lelkesedik érte. A teszt számomra sikertelen, soha nem használnám semmire, de amíg én kimostam a szememből a csokit, addig a barátnőmnek sikerült szépen felkenni a saját szemére.

Ma is majdnem szép lettem: DIY szépülős trükköket teszteltem

6. Ragtapasszal pöttyös köröm

Egyértelműen látszik a képem alapján, hogy az a lyukacsos ragtapasz, ami nekem itthon volt, nem jó körömfestésre. De ha valakinek pöttyös köröm az álma, akkor azért úgy tűnik, ez tényleg jól működhet, megfelelően nagy lyukú ragtapasszal.

Ma is majdnem szép lettem: DIY szépülős trükköket teszteltem
Az enyém
Az enyém “kicsit” más lett

Ha mindez a csináld magad tipp tényleg működne, akkor az arcom az összes trükk után fénylő, sugárzó, pattanás- és mitesszermentes lenne, táskátlan szemekkel. Természetesen nem így van, viszont van egy kis kávé még mindig a hajamban, és lett egy véreres bal szemem, mert kicsit sikerült belemosnom a csokisminket, amikor leszedtem magamról. A nyálkahártya és a csokoládé márpedig nem szeretik egymást, ezt most alaposan megtanultam. Viszont közös programnak a lányaimmal és a barátnőmmel kifejezetten jó volt, úgyhogy ha szebb nem is lettem a trükköktől, legalább a délutánom vidáman telt.

Nézz meg még több DIY szépség trükköt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top