Szépüljünk

Ezzel a diétával lassíthatod az öregedést

Ha a dél-európai utazásaidon látott kicsattanó, idős helyiekre gondolsz, már ki is találhattad, hogy a mediterrán diétáról lesz szó!

 A friss zöldségeken, gyümölcsökön és halakon alapuló mediterrán étrend segít a fogyásban és a stroke megelőzésében is. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint pedig az öregedés folyamatát is képes lassítani.

Ezzel a diétával lassíthatod az öregedést

 A Science Dailyben megjelent cikkben kutatók egy csoportja azt állítja, hogy a mediterrán elveken nyugvó diéta lassítja az öregedést. A magyarázatot abban találták meg, hogy ezek a rostban, vitaminban és omega-3-zsírsavakban gazdag ételek csökkentik a szervezetben a C-reaktív-protein szintjét, ami összefüggésbe hozható a gyulladások kialakulásával és az öregedés folyamatával is. Ezen kívül azt is megfigyelték, hogy a mediterrán étkezésnek hála, javult a csontritkulásban szenvedő betegek állapota is.

A mediterrán étrend miatt azonban nem kell délre költöznöd: elég csak arra ügyelned, hogy minden nap fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, kevés vörös húst, és annál több halat!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top