Szépüljünk

Gigantikusra duzzadt az ajka a rúzstól – fotó

A fiatal nő akár meg is halhatott volna a rúzs miatt, ám ami vele történt, az nagyon ritkán fordul elő.

A floridai Lily Cleopatra Maurice a neves amerikai CoverGirl márka egyik rúzsát vásárolta meg és kente az ajkára. Másnap arra ébredt, hogy az ajka hatalmasra duzzadt, és alig kap levegőt.

A fiatal nő azonnal a sürgősségi osztályra rohant, ahol ellátták, így nem történt komolyabb baja.

Gigantikusra duzzadt az ajka a rúzstól - fotóFotók: Facebook / Lily Cleopatra Maurice

Azóta az ajkai is normál méretűre húzódtak vissza. A vele történtekről Facebook-postot tett közzé.

Lily Cleopatra valószínűleg allergiás a rúzs valamelyik összetevőjére, ez okozhatta az alsó ajka  duzzanatát. Az úgynevezett angioödéma gyakran légzési és nyelési nehézséggel is együtt jár. Szerencse, hogy a nő felébredt, ugyanis akár meg is fulladhatott volna álmában.

A Refinery29 által megszólaltatott szakértők szerint a szóban forgó rúzsban semmi olyan összetevő nincs, mely kiugró mértékben okozhat allergiát, és valószínű az is, hogy egy olyan híres márka, mint a CoverGirl, alaposan tesztelt alapanyagokkal dolgozik. Ez a nő valószínűleg egy olyan anyagra érzékeny, amitől emberek tömegeinek semmi baja sem lesz. Vagyis ami vele történt, az nagyon ritka.

A CoverGirl ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy szeretnék alaposabban megvizsgálni az esetet, és azt, hogy hogyan segíthetnének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top